Su vizitu – Kaliningrado srities gubernatorius

Lietuvos Premjero ir Kaliningrado srities gubernatoriaus susitikimo metu kalbėta apie pasienio režimo funkcionavimą, pabrėžta būtinybė gerinti sienų kirtimo infrastruktūrą.

Lietuvos Ministras Pirmininkas daug dėmesio skyrė ekologijos klausimams. Susitikimo metu kalbėta ir apie turizmo, prekybos, investicijų plėtrą. G.Kirkilas domėjosi Kaliningrado srities dujofikavimu, elektrinių plėtra, dujų tiekimo perspektyva. Pokalbio metu buvo pareikštas abipusis suinteresuotumas didinti krovinių tranzitą geležinkeliu.

Pernai Lietuvos tiesioginės investicijos į Rusijos Kaliningrado sritį buvo apie 130 mln. litų, arba 60 proc. visų Lietuvos tiesioginių užsienio investicijų Rusijoje. Kituose Rusijos regionuose investuota apie 90 mln. litų.

Lietuvos verslininkus domina tolesnis Kaliningrado srities statusas ir galimos lengvatos plėtoti verslą. Lietuvos investuotojams yra patraukli Kaliningrado sritis dėl joje galiojančio ypatingosios ekonominės zonos įstatymo, rinkos artumo ir santykinai pigios darbo jėgos.

Pernai į Kaliningrado sritį Lietuva eksportavo už 10 mln. JAV dolerių žuvies, už 6 mln. dolerių – mėsos, už 4 mln. dolerių – miltų ir už 2,3 mln. dolerių – pieno bei jo produktų.

Kaliningrado srities gubernatoriaus G.Boso įsitikinimu, tiek Lietuvoje, tiek ir jo vadovaujamoje srityje labai aktualios ekologijos problemos.

Rusijos aplinkosaugininkams nerimą kelia labai sumažėję žuvų ištekliai Kuršių mariose, kai kuriuose pasienio ežeruose, upėse. Jis siūlo sudaryti dvišales specialistų grupes, kartu atlikti gamtosaugos tyrimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.