Linksmybės klubuose saugios ne visiems

Savaitgalį vienos įmonės direktorius kaunietis Tomas, apsilankęs uostamiestyje, liko priblokštas naktinių klubų apsaugos darbuotojų veiksmų.

Į klubą „La Playa” pasilinksminti atėjęs vyras pasakojo, kad pradžioje viskas buvo tvarkinga, tačiau paskelbus šokių konkursą prasidėjo keisti dalykai.

Patarė neieškoti teisybės

„Į sceną pašokti išėjo keli vaikinai. Vienas jų, jau gerokai apgirtęs, pradėjo stumdyti kitus. Apsaugos dėmesio tai nepatraukė ir vyriškis nebuvo sudrausmintas.

Po kurio laiko nuo jo nukentėjęs žmogus prie staliuko nuėjo pasikalbėti su nemandagiai besielgusiuoju. Administratorė sakė, kad staliukas buvo rezervuotas klubo savininkams. Minėtas žmogus buvo išmestas per turėklus iš antro aukšto tiesiai į šokių aikštelę. Laimei, nors į šį įvykį apsaugos darbuotojai nepažiūrėjo pro pirštus ir konfliktuojantį asmenį nusivedė prie durų”, – pasakojo Tomas.

Tačiau, anot jo, tuo viskas nesibaigė.

„Į konfliktą įsitraukė ir šalia „savininkų” staliuko sėdėjęs vyriškis su dviem panelėmis. Neapsikentęs nemalonios aplinkos jis su merginomis išėjo į lauką, ir čia buvo užpultas prie to staliuko sėdėjusių 3-4 vaikinų. Po kelių smūgių vyriškis neteko sąmonės, tačiau mušti nebuvo liautasi. Gulinčiam vyrui buvo smūgiuojama į galvą, o apsaugos darbuotojai, stovėdami tik už kelių metrų, žiūrėjo ir nedarė nieko.

Po susidorojimo mušeikos grįžo į vidų ir tęsė vakarą. Netrukus kažkurie klientai iškvietė policiją”, – apie vakaro įvykius kalbėjo liudininkas.

Tomas pridūrė, kad administratorės paprašius įvardyti apsaugininkų pavardes buvo atsakyta, jog tai – ne jų reikalas, ir teisybės ieškoti čia nereikėtų.

Nelieka abejingi?

„La Playa” direktorė Eglė Maželienė teigė, jog apsaugininkai iš kelių postų stebi visą salę ir fiksuoja smulkius apsistumdymus.

„Jeigu jie mato, kad konfliktas nedidelis, ir asmenys ramiai išsiskirsto, niekas iš klubo nebūna išmestas. Šiuo atveju, matyt, situacija scenoje buvo išspręsta taikiai ir papildomų darbuotojų veiksmų neprireikė. Žinoma, kilus pavojingai situacijai mušeikos yra skiriami ir kviečiama policija” – tikino direktorė, pridūrusi, kad nėra tokio dalyko, kaip „savininkų” staliukas.

Pasak jos, santykių aiškinimasis lauke jau nebėra klubo apsaugos darbuotojų reikalas.

„Tačiau tai nereiškia, jog nieko nėra imamasi malšinant konfliktus. Mūsų darbuotojai turi pultelį, kuriuo kviečiama policija kilus pavojui. Jei lauke, prie pat klubo langų kyla muštynės, apsaugininkai tikrai nelieka abejingi, pristabdo įsismarkavusius ir laukia atvykstančios policijos.

Šiuo atveju policiją pakviesti galėjo ir klientai. Galbūt mūsų darbuotojai muštynių nepastebėjo, nes jos vyko šiek tiek toliau. Jei konfliktas buvo pastebėtas, galiu garantuoti, jog darbuotojai reagavo atitinkamai”, – tikino direktorė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.