Spalvingi ir šviesūs namai

Negalite apsispręsti, kaip apipavidalinti gyvenamosios erdvės sienas? Norite jas nudažyti, bet nežinote, kokias spalvas rinktis ir kaip jas derinti? Kodėl, kaip pagrindinės spalvos, nepasirinkus baltos, o prie jos sėkmingai nepriderinus įvariausių atspalvių?

Užsienio interjero dizaineriai siūlo dešimt populiariausių spalvų derinių, kuriuos galite taikyti namų sienoms, luboms ar net kitiems kampeliams dekoruoti.

1. Balta ir juoda

Tai klasikinės spalvos, jos visada madingos. Originaliai atrodys šachmatų lentos principu išdažytos grindys, prie baltų sienų pastatyti juodi baldai, besiplaikstančios ir langus dengiančios juodos arba baltos užuolaidos.

2. Mėlyna ir balta

Tai raminantis ir dėmesio neblaškantis spalvų derinys. Mėlyna ir balta spalvos primena jūrą, ežerą, dangų… Tamsiai mėlynas atspalvis primins jūrą, o šviesiai mėlyna spalva – dangų. Siūlome įsidėmėti, kad mėlyna spalva ir visi jos atspalviai labiau tinka sienoms, o ne kitoms erdvėms dažyti.

3. Raudona ir balta

Šių spalvų derinys dažnai naudojamas norint ką nors išskirti, pabrėžti, atkreipti dėmesį ir panašiai. Norėdami pagyvinti kambarį arba tik išryškinti jo sienas, galite nupiešti braškių ar obuolių ant plokštumos. Taip pat originaliai atrodys ir balti kvadratukai arba kitos geometrinės figūrėlės, suteiks daugiau žaismingumo, dinamiškumo.

4. Žalia ir balta

Beveik visi žalios spalvos atspalviai padeda atsipalaiduoti. Nedažydami visko žaliai galite tiesiog nupiešti kokio nors medžio ar paparčio lapus ant sienos. Prie žalios spalvos tiks geltona arba žydra, todėl galima drąsiai kurti originalią kompoziciją ir iš jų.

5. Ruda ir balta

Retai kas pasirenka rudą spalvą namams dekoruoti. Kaip sako specialistai, tamsiai rudos kambario sienos visiškai neatrodo niūrios. Tai šokolado spalva, tačiau kad kambarys neatrodytų per tamsus, prie šios spalvos galima derinti baltą.

6. Gelsvai ruda ir balta

Galbūt jums vis dėlto tamsiai ruda spalva atrodo neskoninga arba paprasčiausiai nesiryžtate taip eksperimentuoti? Tada kambarį galima nudažyti šviesiau, arbatos arba smėlio spalvomis. Prie tokios spalvos sienų dera bet kokie baldai.

7. Pastelinė ir balta

Visos pastelinis spalvos puikiai dera prie baltos. Jei patinka pastelinės spalvos, siūlome nudažyti kiekvieną kambarį skirtingais atspalviais. Namai išties atrodys žavingai. Balta spalva padės išlaikyti harmoniją.

8. Oranžinė ir balta

Oranžinė spalva dar nėra labai populiari, tačiau po truputį išsikovoja savo pozicijas. Ši spalva suteiks jūsų namams citrusinių vaisių gaivą. Net lietingą rudens dieną balta ir oranžine spalvomis išdažytas jūsų būsto interjeras atrodys spindintis ir pavasariškas.

9. Purpurinė ir balta

Purpurinė spalva dažniausiai pasirenkama vaikų kambariui dažyti, tačiau šios spalvos atspalviai puikiai tinka ir vonios kambariui. Purpurinę spalvą ypač mėgsta įsimylėjėliai.

10. Balta ir …balta

Galbūt sunku būtų gyventi vien balta spalva išdažytuose kambariuose, tačiau jeigu pasirinksite įvairius atspalvius – dramblio kaulo, kreminį, gelsvą, jūsų namai tikrai neatrodys monotoniški.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Spalvingi ir šviesūs namai"

  1. Vienas užsienio interjero dizainerių populiariausias spalvų derinys puikiai atrodo mano svetainėje. Balta ir ruda puikiai tinka.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.