Prieš pat rinkimų mūšį pažiro sunkūs kaltinimai

Savivaldos rinkimus Sūduvoje sudrebino skandalai, per kuriuos linksniuotos dabartinės vietos valdžios atstovų pavardės

Kalvarijos savivaldybės mero Jono Dzirmeikos sūnų Joną politiniai oponentai įtaria papirkinėjus rinkėjus, o Marijampolės savivaldybės vicemerą Rimą Vitkų žmona Danguolė viešai apkaltino prieš ją smurtaujant.

Dėl Kalvarijos savivaldybės mero Dzirmeikos sūnaus elgesio į Vyriausiąją rinkimų komisiją ir Kalvarijos policijos komisariatą kreipėsi net kelių partijų atstovai. Skirtingoms politinėms jėgoms atstovaujantys stebėtojai tikina matę, kaip trečiadienio vakarą į mero sūnui priklausantį automobilį „Chrysler” Dariaus ir Girėno gatvėje prie 33 ir 35 numeriais pažymėtų namų kelis kartus buvo laipinami žmonės ir vežami balsuoti į savivaldybės administracijos patalpas.

Savivaldybės tarnautojai jau nebedirbo. Parašiusieji pareiškimus VRK ir policijai daro prielaidą, kad mero sūnus vežti žmones balsuoti galėjo už piniginį atlygį. Kalvarijos policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo trukdymo pasinaudoti rinkimų teise.

LŽ kalbintas Kalvarijos savivaldybės meras neigė savo sūnui mestus įtarimus, o politinių oponentų skundus vadino šmeižtu, dėl kurio jau kreipėsi į prokuratūrą.

Prieš pat rinkimus skandalo neišvengta ir Marijampolėje. Vicemero Rimo Vitkaus žmona apkaltino sutuoktinį vartojus prieš ją fizinį ir psichologinį smurtą. Moteris teigė, kad vyras ją mušęs ne kartą. Todėl Vitkienė jau kreipėsi į teismą dėl skyrybų. Pats Vitkus neneigia, kad „retkarčiais” smurtaudavęs prieš žmoną.

Apie incidentus šeimoje Vitkienė informavo ir savivaldybės merą Vidmantą Brazį. Tačiau šis savo pavaduotojui tik patarė išsiskirti su žmona gražiuoju. Be to, Vitkaus elgesį pasiūlyta apsvarstyti Marijampolės politikų etikos komisijai. Ji žadėjo tai padaryti po savivaldos rinkimų, mat Vitkus vėl pretendavo į vietos valdžią – buvo įrašytas trečiuoju tarp Krikščionių demokratų partijos kandidatų į Marijampolės savivaldybės tarybą.

Nors vakar LŽ kalbinti paprasti marijampoliečiai teigė, kad kilus skandalui Vitkui derėjo iš karto atsistatydinti iš einamų pareigų. Jei pats nesusiprato to padaryti, paraginti esą turėjo meras.

„Mūsų vietos valdžios skandalas, apie kurį ši buvo linkusi nutylėti, pastarosiomis dienomis privertė persigalvoti ir balsuoti ne už tuos, kas dabar valdo Marijampolę”, – LŽ teigė kai kurie iš vienos balsavimo apylinkės išėję marijampoliečiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.