Rūkantys kavinių klientai pasprunka

Sprendimas uždrausti klientams rūkyti kavinėms atnešė papildomų nuostolių.

Apsukruoliai suprato, kad išėjimas į lauką parūkyti – puikus pretekstas išeiti nesusimokėjus.

Nesumoka šimtus litų

Picerijos „Pipita” darbuotojos dabar reikalauja, kad klientai pinigus mokėtų vos užsisakę maisto, nes, uždraudus kavinėse rūkyti, dažnai klientai išeidavo patraukti dūmo į lauką ir nebegrįždavo.

Pasak picerijos „Pipita” savininkės Danutės Pocienės, jeigu parūkyti išeidavo nemaža kartu atėjusi kompanija, neapmokėtos likdavo ir 80 – 100 litų dydžio sąskaitos.

„Pramogų banko” atstovė ryšiams su visuomene Laima Domarkienė teigė, kad klientų, kurie pakildavo nuo stalo, neapmokėję net ir 200 litų dydžio sąskaitų, buvo ir anksčiau, kol rūkyti viduje nebuvo draudžiama.

L.Domarkienė spėjo, kad vagysčių „Pramogų banke” nepadaugėjo, nes dauguma šios įstaigos lankytojų – nuolatiniai, neblogai pažįstami klientai.

Jeigu kliento personalas nepažįsta, kartais paprašoma sąskaitą apmokėti iš anksto, nors ne visiems tai patinka. Nenuolatinius klientus atidžiau stebi ir padavėjai, ir apsauga.

Daugiau vagia vasarą

Bendrovės „Čilija” rinkodaros vadovas Mindaugas Gumauskas teigė, kad daugiausiai vagysčių pasitaiko vasarą, kai picerijos atidaro ir lauko kavines, o lankytojų tiek padaugėja, kad sunku būna visus sužiūrėti.

Padavėjai, anot pašnekovo, turi patys stebėti išeinančius parūkyti ir gali klientų pareikalauti sąskaitas apmokėti iš anksto.

Kavinės „Jola” savininkė Virginija Marcinkienienė taip pat teigė, kad daugiau vagysčių pasitaiko vasarą. Tada dažniau už maistą atsiskaitoma ir padirbtomis kupiūromis.

„Kas norės išeiti nesumokėjęs, tas ras kaip tai padaryti. Apsisaugojimo mechanizmo, kad išvengtume vagysčių tiek dėl rūkymo, tiek vasarą, nesame sukūrę”, – sakė V.Marcinkienienė.

Gelbsti terasa

Prekybos centre „Studlendas” veikiančio restorano „Katpėdėlė” gamybos vadovė Genovaitė Antanaitienė džiaugėsi, kad pas juos yra atvira terasa, kur klientai ir eina parūkyti.

Anot pašnekovės, jeigu terasos nebūtų, apsisaugoti nuo nesumokančių už pietus rūkalių turbūt nepavyktų.

Kavinės „Šiaurės ratas” savininkas Pranciškus Gricius sakė, kad vagysčių, kai rūkaliai išeina parūkyti į lauką, dar nebuvo.

Tačiau dėl draudimo rūkyti kavinė patyrė nuostolių. Rūkaliai į kavinę nebeeina. Anksčiau čia būdavo pilna žmonių, kurie ateidavo išgerti kavos ir parūkyti.

Savininkui gaila rūkalių, kurie kaip šuniukai plėšti dūmo bet kokiu oru turi eiti į lauką. P.Gricius norėtų rūkantiems klientams pastatyti pavėsinę, bet abejojo, ar tai leistų kavinės kaimynai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

3 atsiliepimai į "Rūkantys kavinių klientai pasprunka"

  1. parukantis

    tikrai tiesa,nera noro uzeiti jau i kavines,del uzdrausto rukymo..i lauka eiti parukyti jautiesi nepatogiai….dar truksta uzdrausti vartoti alkoholi ir kavinem bankrotas…bet rukaliai nenusiminkit vaziuokit i Lenkija:D ten dar galima vis rukyti kavinese …::))

  2. deve

    Nors esu rukalius, labai džiaugiuosi, kad kavinėse nerūkoma, nors neprasmirsti kaip peleninė.

  3. xxxxx

    Nėra čia ko kitus smardinti. Gerai kad uždraudė rūkyti. Negali nė su vaikais nueiti. Rūkaliai nesusimasto kad kenkia kitiems.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.