Kauno kameriniame teatre premjera

Kauno kameriniame teatre premjera! – žinomos ir plačiai statomos, šiuolaikinės Kanados dramaturgės Karol Frešet pjesė – „Žanas ir Beatričė”.
Apleisto dangoraižio trisdešimt trečiame aukšte vieniša moteris – Beatričė laukia ateinančių vyrų. Ji parašė skelbimą, kuriame pažadėjo ypač dosniai atsilyginti tam, kuris sugebės ją sudominti, sujaudinti, bei sugundyti. Daugybė pretendentų jau išėjo nieko nepešę… Ir pasirodo Žanas. Jis pasiruošęs tuoj pat įvykdyti tris užduotis.
Lyg senoje geroje pasakoje užsimezgęs siužetas, kuriame įnoringa princesė siunčia sunkiausius išbandymus siekiantiems jos rankos,- palaipsniui peraugą į gilią ir skausmingą dramą. Detektyvinė istorija (o veiksmas vyksta realiame laike) pagauna savo nenuspėjamais posūkiais, netikėtais atsivėrimais. K.Frešet pjesėje vyro ir moters santykių, aistrų paletė nepaprastai spalvinga ir įvairi. Visiškai nepanašių žmonių, priešingų polių trauka tokia pat stipri, kaip ir atstūmimas. Kuri jėga vis tik pasirodys stipresnė?
Spektaklio statytojų brigada – jau gerai „susigrojęs” duetas: režisierius Stanislovas Rubinovas bei scenografas Sergėjus Bocullo. O štai dvidešimt šešerių metų kompozitorius Titas Petrikis, studijuojantis Anglijoje muzikos kompoziciją filmams, debiutuoja ne tik Kauno kameriniame, bet ir teatre apskritai. Beatričės vaidmenį spektaklyje atlieka aktorė Eugenija Bendoriūtė, Žano – Aleksandras Rubinovas.
Spektaklio kūrėjai vaidinimo žanrą nusakė taip: melo drama. Skaityti galima dvejopai: melodrama (populiarus žanras) arba melo drama (apgaulės drama). Ir abu variantai turbūt bus vienodai teisingi…
Premjeriniai spektakliai laukia žiūrovų kovo 14, 15 ir 18 dienomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.