Antrojoje „Lietuvos garbės 2007” nominacijoje – panevėžietė, šilutiškis ir šiaulietis

TV3 Žinios ir šiemet tęsia gražiausią pavasario tradiciją įvertinti ir apdovanoti paprastus Lietuvos žmones už nepaprastus jų darbus, gerumą ir pasiaukojimą. Kovo 5-7 dienomis specialioje TV3 Vakaro žinių rubrikoje „Lietuvos garbė 2007” žiūrovai pamatys dar tris istorijas ir herojus, nominuotus „Lietuvos garbės 2007” apdovanojimui už „Metų pareigą”.
Šioje nominacijoje pretenduoja: Audrius Valinskis iš Šilutės, Eugenija Reinikovienė iš Panevėžio ir Gediminas Limantas iš Šiaulių.
Šilutiškį gaisrininką A. Valinskį nominacijoje „Metų pareiga” už išgelbėtus iš degančio buto mažamečius pasiūlė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas. Šių metų sausio 23 dieną Šilutės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba gavo pranešimą, kad iš vieno Šilutėje esančio buto veržiasi dūmai. Pranešime buvo pažymėta, jog kambaryje gali būti du mažamečiai vaikai. Atvykę ugniagesiai rado uždūmintas patalpas, iš kurių sklido vaikų verksmas. Šilutės PGT ugniagesys gelbėtojas A. Valinskis, patekęs į patalpas tik su kvėpavimo aparatu, iš kambario išnešė du lovoje ir po stalu pasislėpusius 3-ejų ir vos 2-ejų metų berniukus. Greitoji medicinos pagalba išvežė apsinuodijusius vaikus į ligoninės reanimacijos skyrių. Pasak jų, vaikų gyvybės buvo išgelbėtos tik dėl greitos ugniagesių reakcijos, profesionalumo ir pasiaukojančio darbo. Šilutės ugniagesiai gelbėtojai „Lietuvos garbei” nominuojami jau antrąjį kartą.
Nominacijai „Metų pareiga” Panevėžio ligoninės Intensyvios terapijos skyriaus vedėją E. Reinikovienę pasiūlė Nacionalinis organų transplantacijos biuras. Ši moteris, nepaisydama didžiausių sunkumų, stengiasi atlikti savo pareigą ir išgelbėti tuos, kuriuos dar galima išgelbėti. Gydytojai tenka sunki pareiga – skelbti mirtį ir kalbėti su artimaisiais, kurie mirties valandą priima sunkiausius sprendimus. Panevėžio ligoninė, kurioje dirba gydytoja E. Reinikovienė, – viena iš daugiausiai donorų kasmet paruošiančių ligoninių. Iš čia dažniausiai lekia automobiliai į Vilniaus klinikas pas transplantacijos laukiančius žmones.
Nacionalinio organų transplantacijos biuro duomenimis, Lietuvoje daugiau nei 400 pacientų laukia organų transplantacijos ir tik kas penktas sulaukia gyvybiškai svarbaus donorinio organo. 2006 dėl mirusių artimųjų prieštaravimų apie 100 pacientų neteko transplantacijos galimybės ir apie 15 proc. mirė nesulaukę savo donoro…
Nominacijoje „Metų pareiga” šiaulietis buvęs apsaugininkas G. Limantas pretenduoja už tai, kad nenumojo ranka į pavojingai važiuojantį neblaivų vairuotoją, pergudravęs jį aplenkė savo automobiliu, sustabdė ir iškvietęs pareigūnus perdavė šį teisėsaugai. Vyriškio kraujyje rasta 1.92 promilės alkoholio. Jam buvo atimta teisė vairuoti. Pasak policijos suvestinių, kasmet prie automobilio vairo sėda daugiau kaip trisdešimt tūkstančių nuo alkoholio ar narkotikų apsvaigusių vairuotojų, kurie sukelia šimtus avarijų. Kasmet jose žūsta dešimtys, sužalojama per tūkstantį žmonių.
Projekto „Lietuvos garbė 2007” istorijas apie paprastų Lietuvos žmonių nepaprastus žygdarbius, gerumą ir pagalbą nelaimės ištiktiems TV3 televizija nuo vasario 26 dienos iki Šv. Velykų rodys kiekvieną savaitę pirmadieniais-trečiadieniais 21.30 val. TV3 Žiniose.
„Lietuvos garbės 2007” nominantai – pirmadieniais-trečiadieniais 21.30 val. TV3 Žiniose!

Nuotraukos prie šio pranešimo spaudai:

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.