Stintų kibimo metas

Per šventines dienas žvejai mėgėjai namuose nesėdėjo. Oras neprastas, šaltukas normalus, ledas patikimas.

Gausus būrys klaipėdiečių pasuko į Ventės ragą. Žinoma, prie išgręžtų ekečių pirmiausia buvo ieškoma ešerių. Deja. Gana dideliame plote vyrai raibašonių nesurado.

Jie persitvarkė savo techniką ir pradėjo vilioti stintas. O tada ir prasidėjo. Gausus desantas palyginti netoli nuo kranto dirbo iš peties. Stintos kibo. Šimtus jų parsivežė namo.

Ledas patikimas mėgėjams. Tik su technika dar pavojinga: prie akių įsmuko motociklininkas, kuriam prireikė draugų pagalbos.

Geros žinios ir iš Nidos. Ten žvejų šimtai. Jie netoli nuo kranto (eiti 10-15 min.) gręžė eketes ir sėkmingai traukė stintas. Nemažas ir gausiai.

Bandė drąsuoliai ir toliau nukakti. Dar pavojinga, yra properšų. Be to, kiek bandė, ešerių neaptiko. Taigi reikia naudotis proga ir stintauti netoli kranto. Kol kas.

Tiesa, nepavyko tiems, kurie sustojo ant Pervalkos ir Preilos ledo. Mėgėjų dešimtys suvažiavo, šimtus ekečių atidengė, o laimikiai labai kuklūs. Grįžo į namus vyrai gerokai pašiurpę nuo žvarbaus vėjo, bet stintų gausumu negalėjo pasigirti.

Panašus likimas ištiko ir tuos, kurie bandė Juodkrantės ledą

Taigi reikėjo nepatingėti ir nuvažiuoti į Nidą. Būtų geriau pavykę. Ak, kad viską galėtum žinoti!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.