„Čigonų dainos“ pakvies į kelionę…

Klaipėdos koncertų salėje vasario 28-ąją, trečiadienį, 18 val. skambės „Čigonų dainos”. Šio projekto iniciatorės ir sumanytojos – dainininkė Giedrė Zeicaitė, pianistė Edita Zizaitė ir aktorė Virginija Kochanskytė.

Koncerte girdėsime dvie-jų romantizmo kompozitorių Antonino Dvoržako ir Johanesso Brahmso dainų ciklus tuo pačiu pavadinimu „Čigonų dainos”. Muziką papildys Andrzejaus Stasiuko ir Jaano Kaplinskio prozos tekstai.

Menininkės kartu koncertuoja neatsitiktinai. Kartą susitikusios jos suprato turinčios bendrų idėjų ir norų jas įgyvendinti. Jos džiaugiasi sėkmingais pasirodymais Kaliningrade, kur buvo ypač šiltai sutiktos.

Šis koncertas viena iš retų progų pasirodyti jaunoms atlikėjoms. Dainininkę G.Zeicaitę, nors ir palangiškę, galbūt pažįsta nedaugelis. Jos atvejis – ypatingas. Ji yra iš to nedaugelio talentų, kurie užsiauginę svetur sparnus sugrįžta. Tai bus pirmasis Giedrės rečitalis prestižinėje Klaipėdos salėje.

G.Zeicaitė – Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijos auklėtinė. Vėliau studijas tęsė Lietuvos muzikos akademijoje, profesorės Irenos Milkevičiūtės klasėje. Magistro diplomą įgijo Zalcburgo universitete Mozarteum (Austrija). Dainininkė yra pelniusi ne vieną šalies ir tarptautinį apdovanojimą, dainavo operų pastatymuose ir koncertuose užsienyje. Nuo 2003-iųjų solistė aktyviai dalyvauja įvairiuose muzikiniuose projektuose Lietuvoje, rengia solines kamerinės muzikos programas. Gastroliavo Rusijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Vengrijoje, Austrijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Švedijoje, Danijoje, Ispanijoje, Japonijoje, JAV.

Neatsitiktinai Giedrės koncertmeisterė šiame koncerte bus E.Zizaitė, taip pat pastaruoju metu gyvenanti Klaipėdoje. Jos abi susitiko Austrijoje, Zalcburgo universitete, Mozarteum‘e, kur gilinosi į „Lied” (vokiškosios dainos) atlikimo meną. Tad ir Giedrė, ir Edita yra tikros šio žanro profesionalės.

Edita mokėsi Vilniaus konservatorijoje, vėliau studijas tęsė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, Zalcburgo universitete Mozarteum (Austrija).

V.Kochanskytę pažįstame kaip teatro, kino bei televizijos aktorę, didžiąją savo kūrybinės energijos dalį skiriančią poezijos artistavimui. Aktorė mielai bendradarbiauja su kitų sričių menininkais (muzikantais, dailininkais) ir yra įgyvendinusi daugybę meninių projektų ir didžiuosiuose renginiuose (Pažaislio, Tomo Mano, „Vasara su M. K. Čiurlioniu” festivaliuose, Jūros šventėje), ir atokiausių Lietuvos miestelių kultūros centrų bei mokyklų salėse.

Šiame projekte nebus bandoma vaidinti čigonus. Į juos pažiūrėsime per menininkų prizmę ir savotišką kelionės kaip gyvenimo būdo filosofiją. Nuostabiai graži romantikų kompozitorių A.Dvoržako ir J.Bramso muzika, įkvėpta nežabotos čigoniškos laisvės, aistringos ir pražūtingos meilės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.