Kontrolinių punktų paieška per pusnis

Trakuose buvo surengtas Lietuvos orientavimosi slidėmis ilgos trasos čempionatas.

Klaipėdiečiai, vykdami į šias varžybas, jau žinojo, kad varžovai bus „galva aukštesni”, nes neturėjo progos treniruotis ant sniego, o visi kiti slidinėjo. Bet atvykus dieną anksčiau, kad galėtų paslidinėti, uostamiesčio sportininkus pasitiko nuostabus oras, geros vėžės (organizatoriai pasistengė dėl mūsiškių). Klaipėdiečių nuotaika iš karto pagerėjo ir visi buvo pasiryžę be kovos niekam nenusileisti.

Varnikų miške išmėginti jėgas panoro 240 dalyvių. Varžybų organizatoriai puikiai paruošė trasas, kuriose buvo ne tik malonu slidinėti, bet ir reikėjo nesusipainioti dėl klaidumo.

Mūsų ekipos treneris Ričardas Tėvelis pasidžiaugė, kad neblogai sekėsi jo auklėtiniams.

Vyrų elito grupės dalyviams reikėjo įveikti 14,8 km (oro linija) su 27 kontroliniais punktais (KP). Nepalikęs jokių vilčių kitiems, čempionu vėl tapo Lietuvos rinktinės lyderis Nerijus Šulčys (Vilnius). Jo laikas – 1 val. 22 min. 11 sek. Na, o geriausias Klaipėdos orientacininkas su slidėmis Egidijus Pilybas („Kopa”) liko 4-ojoje vietoje – 1:35:34. Ši vieta Egidijui kaip užkeikta, retai jam tenka pakilti iš jos.

Jaunimo grupės (iki 21 metų) atstovams reikėjo įveikti tas pačias trasas, kaip ir elito sportininkams. Greičiausiai 27 KP surado Jonas Gvildys (Kaunas) – 1:54:21. Sunkią raižytoje vietovėje trasą įveikęs per 2:11:11 klaipėdietis Julius Mikšys („Viesulo” sporto centras) iškovojo bronzos medalį.

Jaunimo (iki 19 metų) čempionu tapo Zarasų sporto mokyklos auklėtinis Tomas Kokanka. Jis 7,6 km trasą įveikė per 1:11:00. Geriausiai iš klaipėdiečių pasirodė Mantas Totilas. Jis užėmė 9-ąją vietą – 1:39:12.

Moterų elito grupėje čempione tapo Ramunė Arlauskienė (Ignalina). Ji 10,2 km su 18 KP įveikė per 1:12:04. Klaipėdietės Ieva Baltriukaitė (2:04:04) ir Reda Einikytė (2:06:40) užėmė 11-ąją ir 12-ąją vietas.

Jaunių grupėje čempione tapo kaunietė Teklė Gvildytė, o Milda Skeivytė (Klaipėdos „Kopa”) liko 12-ojoje vietoje.

Senjorių, vyresnių nei 55 metai, pirmenybėse Lietuvos čempione tapo Regina Švagždienė („Kopa”).

Vyrų (35-39 metų) grupėje trečią vietą užėmė Ričardas Tėvelis, o „Kopos” klubo prezidentas Audrius Pocius liko 6-ojoje vietoje.

Tiems, kurie nebuvo pasiruošę įveikti ilgąją trasą, buvo paruošta trumpesnė. Čia klaipėdiečiai pasirodė taip pat gerai.

Tarp vyrų nugalėjo Agnius Čiapas. Jis 7,6 km trasą įveikęs per 1:11:56, ketvirtasis į finišą paršliuožė Almantas Baliutis – 1:27:11. Septintasis liko Robertas Gerberis – 1:39:53, o Gediminas Trimakas liko 10-ojoje vietoje – 2:02:03.

Moterų grupėje nugalėtoja irgi „Kopos” atstovė Kristina Rybakovaitė.

Apie estafetės rezultatus – rytojaus numeryje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.