Rinkėjai įspėjami būti atidūs

Savivaldybių tarybų rinkimuose rinkėjai gali atiduoti balsus ir už tuos kandidatus, kurie buvo išbraukti iš partijų sąrašų.

Kaip žinia, daug rinkėjų kartu su rinkėjo pažymėjimais gavo ir rinkimų apygardų parengtus leidinius su partijų kandidatų sąrašais, kuriuose buvo ir vėliau Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) išbrauktos pavardės. Akivaizdu, kad ne visi informuoti apie iš rinkimų pašalintus kandidatus, todėl prie balsavimo urnų jų laukia siurprizas.

Pavyzdžiui, Kauno rajone iš Liberalų ir centro sajungos kandidatų sąrašo išbrauktas jo lyderis Gedminas Staugaitis, o sąrašas rinkimų biuletenyje prasidės nuo antrojo numerio.

„Taip, tai gali suklaidinti rinkėjus. Jie gali atiduoti pirmumo balsus už kandidatus, kurie nedalyvauja rinkimuose”, – pripažino Kauno rajono rinkimų apygardos pirmininkas Augustas Venslauskas.

Anot jo, VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas paaiškino, kad tokiu atveju rinkimų biuleteniai bus laikomi galiojančiais, tačiau rinkėjai praras pirmumo balus, duotus už nedalyvaujančius kandidatus.

„Akivaizdu, kad šiemet rinkimams buvo pradėta rengtis per vėlai, todėl iškilo nenumatytų problemų”, – mano A.Venslauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.