Patikimos padangos – kas gali būti svarbiau?

Ilgai delsusi pagaliau ir pas mus atėjo žiema. Ir tai puiki proga pakalbėti apie žiemines padangas.

Suprantama, šiuo metu padangų niekas nebekeis. Tačiau kalbėsime apie naujoves, kurios Lietuvoje pasirodys tik kitą sezoną.

Didžiausia pasaulio padangų gamintoja „Goodyear Dunlop” Šiaurės šalių rinkoms pateikė daugiausia naujienų nei kada nors iki šiol. Bet paminėsime tik dvi aktualiausias Lietuvai.

Permainos

Svarbiausia žinia būtų tokia: šešerius metus milijonus vairuotojų pasaulyje džiuginusios ir rekordinį pardavimą pasiekusios „Goodyear” padangos „UltraGrip 500” keičiamos naujomis dygliuotomis padangomis „Goodyear UltraGrip Extreme”, sukurtomis atšiaurioms žiemos sąlygoms. Tiesa, Lietuvoje būna tik kelios tikrai šaltos dienos per sezoną, tad dygliai tikrai nėra būtini, išskyrus tiems žmonėms, kurie gyvena atokiau nuo gerų kelių. Tačiau vairuotojams vis tiek įdomu sužinoti naujausius technikos laimėjimus šioje srityje.

Dygliuotos padangos „Goodyear UltraGrip Extreme” pasižymi puikiomis stabdymo ir valdymo savybėmis žiemos sąlygomis. Mokslininkai, specialistai ilgai dirbo, kol sukūrė naują V formos protektoriaus raštą su trijų dimensijų lamelėmis ir dviem naujais gumos mišiniais. Visa tai garantuoja puikų „UltraGrip Extreme” sukibimą su kelio danga bet kokiu žiemos oru. Šios naujos kartos padangos sukurtos toliau puoselėjant ypač populiarių „UltraGrip 500” tradicijas. Jos ne tik labai gerai stabdo, bet ir suteikia transporto priemonei stabilumo. O kas žiemą turėtų būti svarbiau, jei ne automobilio stabilumas ir vairuotojo įsitikinimas, kad jis bet kuriuo momentu gali saugiai, nebijodamas, jog bus „užneštas” ar net apsivers, sustabdyti savo mašiną.

Atrodytų, pasaulį valdo simetrija. Šiuo atveju viskas yra priešingai. Dėl netaisyklingai išdėstytų rašto blokelių ir dyglių, pertraukiančių garso dažnių perdavimą, šios padangos rieda tolygiai ir komfortiškai. Dėl to smarkiai sumažėja triukšmas automobilio viduje ir išorėje. Štai jums ir asimetrija.

Pirmos „Goodyear” naujos kartos žieminės padangos „UltraGrip Extreme” sukurtos taip, kad pagal visus parametrus būtų saugiausios iš visų Šiaurės ir Baltijos šalių regionui siūlomų žieminių padangų. Dėl savo savybių jos tiek ant apledėjusios ar snieguotos, tiek ant sausos ar šlapios dangos yra daug patikimesnės už pirmtakes „UltraGrip 500” ar kitas populiarias žiemines padangas. Tiesa, mūsų vairuotojai tuo galės įsitikinti tik kitą žiemą – „UltraGrip Extreme” bus galima įsigyti nuo 2007-ųjų rudens.

Be dyglių

Na, o kuo bus pradžiuginti vairuotojai, nepripažįstantys dygliuotų padangų? Juk tokių – dauguma.

Visi automobilininkai, važinėję padangomis „Dunlop Graspic”, mini jas tik geru žodžiu. Antros kartos „Graspic DS-2” neabejotinai taps populiarios tose šalyse, kuriose itin atšiaurios vairavimo sąlygos. Dėl unikalių technologijų (padangų paviršiaus, kuris liečiasi su kelio danga, gumos mišinys turi stiklo pluošto ir kvarco, protektoriaus raštas sukurtas naudojant „Digital Rolling Simulation II” modeliavimą ir kompiuteriu išgaunant kiek galima geresnį sukibimą su keliu) „Graspic DS-2” yra išskirtinai saugios ir ilgaamžiškos, todėl tinka mūsų permaininguose keliuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.