„Jūrų liūtą” suspaudė ledai

Sekmadienį paryčiais pradėjo skęsti AB „Klaipėdos laivų remontas” teritorijoje prie krantinės stovintis pramoginis laivas „Jūrų liūtas”, tiksliau sakant, gerokai pasviro ant vieno borto.

Pirmadienį laivo savininkui, nenorėjusiam skelbti savo pavardės, teko išsikviesti pagalbininkus, kad iš laivo būtų išpumpuotas vanduo. Antradienį tartasi, kaip laivą reikėtų pakelti ant slipo.

16 metrų ilgio pramoginį laivą „Jūrų liūtas” savininkas iš Vokietijos parsivarė prieš porą metų. Žiemą jis stovi AB „Klaipėdos laivų remontas” teritorijoje, o vasarą – prie krantinės Danės upėje.

Tai labai senas, dar prieškarinis laivas, tačiau labai geros būklės. Kadangi jo korpusas medinis, paspaudus šaltukui ir atsiradus ledams, jie suspaudė korpusą ir pro lentas pradėjo sunktis vanduo į triumą. Sekmadienį rytą pastebėta, kad „Jūrų liūtas” jau gerokai pasviręs.

Pasak Pilies uosto kapitono Kastyčio Bartusevičiaus, mažieji laiveliai žiemą „Klaipėdos laivų remonte” yra iškeliami ant kranto ir taip žiemoja. Net savo laivą „Forelle”, sveriantį apie 80 t, bendrovės darbuotojai iškėlė, nepaliko vandeny.

„Klaipėdos laivų remonto” generalinio direktoriaus Alvydo Butkaus teigimu, „Jūrų liūto” savininkas nenorėjo kelti ant kranto 53 t sveriančio laivo, nereagavo ir į pastabas, kad reikėtų apie laivą prakirsti ledą.

Savininkas sakė nebemanęs, kad esant tokiai šiltai žiemai, o juo labiau jai baigiantis galintis turėti kokių nors problemų dėl prie krantinės stovinčio laivo. Anot jo, tokio dydžio laivai paprastai nekeliami ant kranto.

Vyras pasakojo paėmęs paskolą ir pramoginį laivą įsigijęs todėl, kad vis daugiau Klaipėdoje atsiranda žmonių, norinčių paplaukioti laiveliais. „Jeigu dar bus galima plaukti ir iki Kaliningrado, tai mano „Jūrų liūtas” tikrai turės daug perspektyvų”, – kalbėjo žmogus, įsigijęs laivą.

Nors dirbti „Jūrų liūtas”, galintis plukdyti apie 12 žmonių, pradėjo ne taip seniai, klientų jau įsigijo. Tai jūrinis kateris, neturintis riboto plaukiojimo rajono, t. y. galintis plaukioti ir jūroje, ir Kuršių mariose, ir iki Nidos, ir iki Juodkrantės, o jei reikia, ir iki Švedijos. Savininkas juokauja, kad „Jūrų liūtas” yra geriausias nedidelių kompanijų draugas. Juo galima ne tik plaukti į žvejybą, bet ir švęsti jame mergvakarius, bernvakarius. Pastarieji esą būna tikrai įspūdingi. Anot savininko – ko tik žmonės neprisigalvoja. Kartą į laivą sulipusi kompanija netgi su smaugliais. Pašnekovas gyrėsi, kad „Jūrų liūtas” jau spėjo ir seimūnus paplukdyti, kuriems esą jis labai patikęs.

Kol sezonas dar neprasidėjo, skendusį laivą vis dėlto reikia nuodugniai apžiūrėti. Tad šią savaitę jį bus bandoma pakelti ant slipo apsieinant be krano pagalbos. Po vandeniu bus nuleisti vežimėliai ir gervė kartu su jais turėtų užtraukti ir laivą. Tokiai operacijai buvo ruošiamasi antradienį.

Manoma, kad „Jūrų liūtas” dėl šio incidento labai nenukentėjo, tad sušilus orams bus pasirengęs priimti norinčius pramogauti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.