Tikėjimas politikais gali būti ir pelningas

Jeigu tikite ne tik vienos iš savivaldybių tarybų rinkimuose dalyvaujančios politinės partijos pažadais, bet ir jos sėkme, galite iš to nemažai uždirbti. Lažybų bendrovėse siūloma spėti, kuri partija laimės rinkimus ir išlošti tūkstančius kartų didesnę sumą nei pastatyta.

Iki šios dienos vakaro lažybų bendrovės „Top Sport” punktuose jau dvi savaites galima spėti, kuri partija iškovos daugiausiai mandatų. Bendrovės lažybų punktuose besilankančiųjų nuomonės panašios į paskutinių sociologinių apklausų duomenis.

„Top Sport” lankytojų manymu, savivaldybių tarybų rinkimus laimės Lietuvos socialdemokratų partija – jos sėkmė vertinama vienu prie 1.50. Jeigu orakulai būtų teisūs, antri liktų Tėvynės sąjungos kandidatai (1:2.20), o treti – partijos „Tvarka ir teisingumas” politikai (1:4).

Mažiausiai šansų spėjikai teikia Tautos pažangos partijai. Jeigu ji laimėtų, už jos sėkmę šiuo metu pastatytas litas pasibaigus rinkimams kišenę papildytų visu tūkstančiu, o jeigu sėkmė nusišypsotų „Jaunosios Lietuvos” partijai ar Lietuvos laisvės sąjungai, pastatytas litas atitinkamai uždirbtų 600 ir 700 kartus daugiau pinigų.

Pasak lažybų bendrovės direktoriaus Dainiaus Gulbino, lankytojų susidomėjimas rinkimų baigtimi – nemažas, nors ir neprilygsta sporto įvykių pranašystėms: „Aišku, rinkimai nesulaukia tokio dėmesio kaip „Žalgirio” rungtynės ar svarbiausi futbolo mačai, bet partijų likimo žmonės ateina paspėlioti”.

Šios lažybos – ne pirmos, susijusios su politika. Totalizatoriai buvo rengiami ir per praėjusius Seimo, ir per prezidento rinkimus. Taip pat buvo siūloma spėti, ar iš prezidento posto atsistatydins Rolandas Paksas.

Tiesa, spėti rinkimų baigti bus galima ne ilgiau nei leidžiama politikų agitacija – tik iki šio vakaro.

Šiuo metu lažybų punktuose galima spėti ir būsimąjį Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentą. Lietuvių manymu, amerikiečiai 2008-ųjų lapkritį išrinks pirmąją valstybės istorijoje prezidentę moterį – Hilari Klinton, buvusio šalies vadovo Bilo Klintono žmoną.

Kita Lietuvoje veikianti lažybų bendrovė „Orakulas” rinkimų baigties spėti nesiūlo. Čia lažintis galima tik už galimų kandidatų į JAV prezidentus sėkmę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.