Partijos savo tradicijų nelaužys

Savivaldybių rinkimų rezultatų politikai lauks prie vaišėmis nukrautų stalų

Artėjančių rinkimų rezultatų didžiųjų politinių partijų vadovybės tradiciškai lauks įvairiuose Vilniaus pramogų centruose, viešbučiuose ar restoranuose. Tačiau kai kurių politinių organizacijų vadovai žada savivaldybių tarybų rinkimų rezultatų laukti savo partijų būstinėse sostinės centre.

Rinksis būstinėse

Sekmadienį vakare pasibaigus balsavimui renkant naujos kadencijos savivaldybių tarybas didžiųjų politinių partijų vadovai rinksis laukti informacijos apie šių rinkimų rezultatus. Pergalė bus atšvęsta arba nuoskauda dėl pralaimėtų rinkimų malšinama įvairiose Vilniaus vietose. Taip būna po kiekvienų rinkimų, taigi, partijos ir šįkart nenusižengs tradicijai prie vaišių nukrautų stalų sulaukti žinių, kaip jos pasirodė per rinkimus.

Kai kurių partijų atstovai rinksis į savo būstines Vilniaus centre. Taip žada daryti Naujoji sąjunga (socialliberalai), Valstiečių liaudininkų sąjunga, partija „Tvarka ir teisingumas” (liberalai demokratai). „Turime geras, dideles, visomis komunikacijos priemonėmis aprūpintas patalpas pačiame centre, tad kodėl gi ne ten turėtume laukti tų rezultatų iš Vilniaus ir visos Lietuvos”, – „Kauno dienai” sakė Seimo „Tvarkos ir teisingumo” frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis.

Tiesa, socialliberalai ir valstiečiai liaudininkai vakar dar tvirtino tiksliai nežinantys, ar rinkimų pabaigtuvių proga nebus užsakytas koks nors restoranas. „Tikriausiai būsime būstinėje, bet tiksliai dar nežinau. Buvo čia visokių minčių ir pasiūlymų, tad neatmetu galimybės, kad rezultatų lauksime kokiame nors restorane ar kavinėje”, – „Kauno dienai” tvirtino Seimo Valstiečių liaudininkų frakcijos seniūnė Aldona Staponkienė.

Tačiau netgi jeigu rinkimų rezultatų būtų laukiama partijų būstinėse, į jas susirinkusieji neliks be vaišių. Tokiu atveju bus specialiai užsakyti kokių nors kavinių ar restoranų pagaminti patiekalai. Partijų atstovai žada, kad netrūks ir įvairių gėrimų, įskaitant ir alkoholinius.

Rezervuojami restoranai

Lietuvos socialdemokratų partijos vadovai ir centrinis rinkimų štabas sekmadienio vakarą susirinks šios partijos pirmininko Algirdo Brazausko žmonai Kristinai priklausančiame Vilniaus viešbutyje „Crown Plaza Draugystė”. Čia atvyks ir šios partijos rinkimų štabo vadovas Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas.

Opozicinės Tėvynės sąjungos „porinkiminis vakarėlis” vyks visiškai šalia Seimo pastato esančio viešbučio „Europa City Vilnius” restorane. Ir socialdemokratai, ir konservatoriai tvirtina, kad taip laikosi tradicijų – tose pačiose vietose 2004 metų rudenį buvo laukiama tuomet įvykusių Seimo rinkimų rezultatų.

Kokiame nors sostinės centre esančiame restorane savivaldybių rinkimų rezultatų žada laukti Seimo Pirmininko Viktoro Muntiano vadovaujamos Pilietinės demokratijos partijos atstovai. Ši pirmąkart rinkimuose dalyvaujanti partija kol kas nenusprendė, kur pasibaigus balsavimui surengs vakarėlį.

Vilniaus Konstitucijos prospekte esanti kavinė „Muscat” sekmadienį vakare bus rezervuota Liberalų sąjūdžiui.

Kitoje prospekto pusėje, tiesiai priešais šią kavinę įsikūrusiame pramogų ir sporto centre „Forum Palace” rinkimų rezultatų lauks net dviejų partijų vadovai. Viename aukšte balsus skaičiuos Liberalų ir centro sąjunga, kitame – Darbo partija.

Kadangi tai savivaldybių tarybų rinkimai, kiekvienos partijos vietiniai skyriai taip pat organizuos rezultatų laukimo vakarėlius savo miestuose ar rajonų centruose.

Žada skelbti ir apibendrintus rezultatus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) tikisi, kad preliminarūs savivaldybių tarybų rezultatai pradės plaukti maždaug 21 valandą sekmadienį, praėjus maždaug vienai valandai po balsavimo pabaigos. Tikimasi, kad iki vidurnakčio ar kiek vėliau turėtų paaiškėti didesnė dalis visų rezultatų.

Komisijos vadovas Zenonas Vaigauskas tvirtina, kad VRK interneto svetainėje bus operatyviai pateikiama informacija ne tik apie balsavimo rezultatus kiekvienoje iš 60-ies rinkimų apygardų, bet ir apibendrinti duomenys, kiek balsų surinko kiekviena partija visoje Lietuvoje.

Kandidatų reitingavimo rezultatai paaiškės ne anksčiau kaip kitą antradienį ar trečiadienį. Galutinius rinkimų rezultatus VRK turi patvirtinti praėjus savaitei po balsavimo, tai yra iki kovo 4 dienos.

Pusantro tūkstančio mandatų 60-yje savivaldybių siekia 24 partijų iškelti 596 kandidatų sąrašai, kuriuose yra daugiau kaip 13 tūkstančių kandidatų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.