„Odės džiaugsmui” klaipėdiečiams teks palaukti

Naujausios savo poezijos knygos „Odė džiaugsmui” Jurga Ivanauskaitė nesulaukė. Dienos šviesą ši knyga išvydo vakar, rašytojos laidotuvių dieną.

„Odė džiaugsmui”, sudaryta iš įvairiais gyvenimo periodais Jurgos Ivanauskaitės parašytų eilėraščių ir iliustruota pačios rašytojos piešiniais, išleista 5 tūkstančių egzempliorių tiražu.

Pasak knygą išleidusio leidyklos „Tyto alba” direktorės Lolitos Varanavičienės, toks tiražas poezijos knygai yra labai didelis, nes paprastai tokios knygos Lietuvoje leidžiamos 500-1000 egzempliorių tiražu. Visgi leidėja mano, jog šis tiražas – tik pradinis, nes susidomėjimas šia knyga, kaip ir visa J. Ivanauskaitės kūryba, – itin didelis.

Vakar J. Ivanauskaitės „Ode džiaugsmui” pradėta prekiauti Vilniaus knygynuose, šiandien knyga pasieks Kauną, Panevėžį ir Šiaulius, o savaitgalį ši knyga bus pristatyta Vilniaus knygų mugėje.

Tuo tarpu į Klaipėdą, pasak leidyklos Realizacijos skyriaus atstovo, „Odė džiaugsmui” bus vežama tik kovo viduryje. „Nebent knygynai patys panorės anksčiau patenkinti savo skaitytojų pageidavimus ir atsiveš knygą”, – sakė leidyklos darbuotojas.

Klaipėdos knygynų darbuotojai vakar dar negalėjo pasakyti, kada pasirodys taip laukiama J. Ivanauskaitės poezijos knyga. Vieni žadėjo, jog turės knygą jau šiandien arba rytoj, kiti sakė, jog „Odę džiaugsmui” gaus tik kitą savaitę.

Visų uostamiesčio knygynų darbuotojai tikino, kad klaipėdiečiai domisi J. Ivanauskaitės kūryba ir nekantriai laukia naujosios knygos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.