KKL – intrigos ir kuriozai

Kartais vienintelis metimas gali išplėšti pratęsimą. Kartais – pergalę. Kartais pergalė išplėšiama ir per 0,3 sekundės, tačiau paskutinėmis sekundėmis pataikomas lemiamas tritaškis su varžovo pražanga pataikomas itin retai. Visgi toks atvejis „Kauno krepšinio lygoje” užfiksuotas vėlyvą sekmadienio vakarą.

Pergalę lėmė tritaškis su varžovo pražanga

Antrame KKL „Įmonių” lygos ture, sekmadienį (02.18), rungtynėse tarp vietos „LVA-LVP Preparatų inspektorių” ir „Eltechos” visas 40 minučių tvyrojo kovinė atmosfera, o tokios dramatiškos rungtynių pabaigos nesitikėjo niekas.

Iki susitikimo pabaigos likus žaisti 12 sekundžių „Eltechos” deficitas dar siekė 3 taškus (84:87), tačiau kamuolys buvo jų rankose. Paskutinės „Eltechos” atakos smaigalyje atsidūrė Gediminas Jeršovas, kuris per likusį laiką dar spėjo išmesti kamuolį iš itin sunkios padėties ir jo metimas buvo tikslus, negana to tai buvo atlikta su varžovo pražanga. Jeršovas realizavo ir baudos metimą bei vienintelės atakos metu sugebėjo ne tik panaikinti 3 taškų deficitą, tačiau ir persverti rezultatą.

LVA-LVPPI per likusias 3 sekundes sėkmingos atakos suregzti nebespėjo ir turėjo pripažinti skaudų pralaimėjimą, kuris jiems praktiškai užkirto kelią į kitą turnyro etapą.

Jeršovas to vakaro rungtynėse buvo rezultatyviausias ekipoje – jis surinko 30 taškų, po krepšiais sugriebė 5 kamuolius bei išprovokavo 7 varžovų pražangas.

Penkiese iškovojo pergalę

Kitose „Įmonių” lygos rungtynėse, šeštadienio vakarą (02.17) pirmąją pergalę iškovojo „Kautros” krepšininkai, išvykoje tik po pratęsimo iškovoję netikėtą pergalę prieš vietos „Šilduvą” (94:89).

„Kautra” pergalę šventė po 13 nesėkmių iš eilės pirmame ture ir negana to, laimėjo būdami vos penkiese. „Šilduvos” pergalių – pralaimėjimų santykis buvo kur kas geresnis – 5-8.

Kelią į pirmąją „Kautros” pergalę galėjo užkirsti taiklus Vidmanto Stulpino („Šilduva”) metimas besibaigiant ketvirtajam kėliniui. Visgi krepšininko metimas tikslo nepasiekė ir komandos žaidė pratęsimą, kuriame dominavo „Kautra”.

„Šilduvos” negelbėjo net 38 taškus pelnęs Liudas Bazaras, kuris pelnė daugiau nei trečdalį komandos taškų.

„Aukso” lygoje gerinami rekordai ir grasinama arbitrams

Tuo tarpu „Aukso” lygoje centrinės rungtynės vyko tarp „Era+” bei „Tophouse” ekipų. Šiose rungtynėse netrūko nei atkaklios ir žūtbūtinės kovos, nei techninių bei diskvalifikacinių pražangų, nei naujų rekordų.

Pergalę, po gana intriguojančios kovos, šventė „Era+” (119:101), tačiau rezultatas neatspindi realios aikštėje vykusios kovos.

Paskutiniame ketvirtyje „Tophouse” pradėjo sparčiai mažinti savo atsilikimą, tačiau komandos padėtį kovoje dėl pergalės komplikavo Mindaugo Sandonavičiaus ir Andriaus Matuzevičiaus techninės pražangos. Negana to, A.Matuzevičius, gavęs techninę pražangą nenusiramino. Jis puolė plūstis ir grasinti arbitrams. Už tai jis buvo išvarytas iš aikštelės.

Praradę savo lyderį, „Tophouse” nustojo vytis varžovus ir palaidojo savo viltis iškovoti pergalę. Tuo tarpu „Era+” pagerino dar vieną rekordą – Mindaugas Noreika atliko net 17 rezultatyvių perdavimų.

„Žaidėme su meile varžovams”

„Aukso+” lygoje praėjusią savaitę buvo sužaisti vos 3 susitikimai. „Kauno autobusai” po sunkios kovos įveikė „Energijos sistemų servisą” (78:75). Visą rungtynių laiką vežėjai turėjo vytis patyrusio Vaido Jurgilo vedinus „ESS” krepšininkus, ir tik pačioje susitikimo pabaigoje NKL žaidėjo Martyno Linkevičiaus pastangomis, šeimininkams pavyko išplėšti pergalę.

Vasario 14, švento Valentino dieną „Era+&Eternit” namų aikštelėje priėmė „KK Snaiperius”, kuriuos nors ir sutriuškino (72:54), tačiau tikino žaidę prieš juos su meile, o vakar Jonavoje vykusioje „Era+&Eternit” ir „BMS&KK Policija” akistatoje, pastarieji patyrė sutriuškinimą, 72:134.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.