Badmintonininkams pats varžybų įkarštis

Klaipėdos badmintonininkams pastarosios dienos buvo ypač karštos. Jie varžėsi ne tik dėl geriausiojo studento titulo, bet ir jėgas išmėgino Lietuvos taurės varžybose.

Klaipėdos studentai – treti

Lietuvos asmeniniame studentų badmintono čempionate varžėsi Vilniaus, Kauno, Kelmės, Panevėžio ir Klaipėdos atstovai. Klaipėdos universiteto studentai Vaidotas Vitkauskas, Darius Čepauskas, Julius Marozas ir Giedrius Miestauskas iškovojo trečiąją komandinę vietą.

„Visa mūsų problema, kad čempionate mūsų komandai neatstovavo merginos. Tiek pirmąją komandinę vietą iškovojusiems Kauno technologijos, tiek Vilniaus universiteto studentams (liko antri – aut.past.) nemažai taškų pelnė būtent dailiosios lyties atstovės. Būtent dėl to mes ir turėjome tenkintis trečiąja vieta”, – sakė Klaipėdos badmintono treneris Antanas Narvilas.

Lietuvos taurės varžybos

Savaitgalį Kaune vykusiose Lietuvos taurės A ir B grupių varžybose uostamiesčio badmintonininkai iškovojo dešimt – po keturis aukso ir sidabro bei du bronzos – medalių.

A grupės varžybose neįveikiama buvo po mėnesio į Europos jaunimo čempionatą besiruošianti vykti Gerda Voitechovskaja. Ji finale 21:13 ir 21:14 paklupdė vilnietę Oksaną Jaciuk. Nesustabdomas buvo klaipėdiečių duetas Tomas Dovidaitis ir Donatas Narvilas. Jie finale po ypač įtemptos kovos trečiąjį kėlinį 26:24 įveikė Kauno ir Tauragės atstovus – Klaudijų Kašinską ir Dovydą Razą.

G.Voitechovskaja ir D.Narvilas po sidabro medalį dar iškovojo varžydamiesi atskirose dvejetų rungtyse. Donatas mišraus dvejeto rungtyje sudarė tandemą su kauniete Rasa Šulniene, o Gerda – su Oksana Jaciuk.

Ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio kopė Aurimas Mizgiris, kuris šįkart poroje rungtyniavo su tauragiškiu Ramūnu Stapušaičiu.

B grupės varžybose sau lygių neturėjo Ieva Linkutė. Ši klaipėdietė kartu su kauniete Vaida Špelveryte sidabro medalius iškovojo ir moterų dvejetų rungtyje.

Ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio kopė Kazimieras Dauskurtas.

Galvoja apie Europos čempionatą

Iškart po šių varžybų uostamiesčio ekipos treneris A.Narvilas „Klaipėdai” sakė, kad pagrindinis jo auklėtinių tikslas nebuvo žūtbūt iškovoti visas pirmąsias vietas, tiesiog norėjosi išvysti gražų, technišką žaidimą.

„G.Voitechovskaja ir A.Mizgiris dvejetų rungtyse specialiai buvo suporuoti su kitų miestų atstovais, kadangi jiems privalu kuo geriau pasiruošti Europos čempionatui. Norime, kad jie žaistų kuo įvairesnį žaidimą ir kaskart tobulėtų”, – teigė A. Narvilas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.