Netvarka namie gadina ne tik nuotaiką

Kiekvienas būsto kambarys turi simbolinę prasmę ir daro įtaką pasąmonei. Netvarka ir šiukšlės kiekviename kambaryje blogina gyvenimo kokybę.

Virtuvė

Virtuvė ne šiaip sau vadinama namų širdimi. Būtent čia bendraudami su namiškiais pailsime, atgauname jėgas, semiamės teigiamos energijos, net jei valgome tik mikrobangų krosnelėje pašildytą pusfabrikatį. Netvarkinga virtuvė sunkina maitinimąsi ir fiziniu, ir dvasiniu požiūriu. Tai, kaip jūs rūpinatės virtuvės švara, gali padėti susidaryti nuomonę apie gaminamą maistą ir valgymo kultūrą. Švari ir tvarkinga virtuvė – tai jūsų komforto ir saugios erdvės garantas.

Svetainė

Kambarys, kur su šeimos nariais ar draugais praleidžiate daugiausia laiko, yra labai svarbus. Su namiškiais dalydamiesi dienos įspūdžiais, ginčydamiesi apie politiką ar žiūrėdami televizorių tarsi bendraujate su aplinkiniu pasauliu.

Netvarka svetainėje paverstų šį kambarį urvu, į kurį net gėda būtų pasikviesti draugus. Svetainės kambario vaizdas daug ką gali pasakyti apie žmogaus santykį su aplinkiniais, požiūrį į jį supančius artimuosius bei draugus. Nesitvarkydami jūs jų tiesiog negerbiate, o gal šiukšlių krūvoje tiesiog bandote pasislėpti nuo kitų?

Miegamasis

Suaugusiųjų miegamasis – tai poilsio, miego bei intymumo vieta, kurioje atgauname jėgas ir sutvirtiname santykius su partneriu. Netvarka, chaosas miegamajame tik atima dalį jėgų. Jei jūs jaučiatės pavargę, susitvarkykite miegamąjį – tiek pats darbas, tiek rezultatas padės atsipalaiduoti. Po visko galėsite ramiai išsimiegoti ar maloniai praleisti laiką su širdies draugu ar drauge.

Koridorius

Koridorius – jūsų namų arterija. Netvarka koridoriuje – tai tas pat kaip spūstys kelyje. Ji apsunkina jūsų judėjimą iš vieno kambario į kitą. Atkreipkite dėmesį, ar koridorius gerai apšviestas, ar lengva juo praeiti, ar ant grindų nėra daiktų, kuriuos užkabinę jūs ar kiti namiškiai gali nukristi ir susižaloti. Jeigu pajutote, kad kaskart sunkiau sekasi bendrauti su šeimos nariais, apsižvalgykite – gal laikas susitvarkyti koridorių?

Vonios kambarys

Kūno priežiūra ir prausimasis – ne tik malonumas, bet ir daugelio religijų ritualas. Pasauliečių gyvenime vonios kambaryje tinkamai pasiruošiama bendrauti su kitais žmonėmis. Netvarka vonios kambaryje liudija apie menką jūsų savęs vertinimą, nepasitikėjimą, silpnavališkumą. O švarus, įvairiais aksesuarais papuoštas vonios kambarys gali virsti ramybės ir nerūpestingumo oaze, tinkama atlikti higienos bei grožio procedūras. Kvapnus muilas, eteriniai aliejai, žvakės – daiktai, kuriems būtinai turi užtekti vietos jūsų vonios kambaryje.

Tualetas

Tualetas – vieta, kuri šiaip slepiama nuo svetimų akių. Purvinas tualetas rodo, kad jo šeimininką kamuoja problemos, kurių jis nesuvokia. Tačiau jos egzistuoja ir apsunkina tiek gyvenimą namie, tiek santykius darbe. Sandariai uždaryti tualeto duris nėra problemų sprendimo būdas. Taigi pirmiausia išvalykite tualetą, o paskui – mintis ir sielą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.