Zanavykai pagerbė fotomenininką

Šakiuose geriausiems 2006-ųjų kultūros darbuotojams išdalyti šių metų „Aitvaro” apdovanojimai ir įteikta Kultūros premija. Jos laureatu tapo fotomenininkas Rimaldas Vikšraitis.

Vikšraitis – antras tik pernai įsteigtos premijos laureatas. Pirmas buvo iš Zanavykijos kilęs klaipėdietis Bernardas Aleknavičius. Anot Šakių rajono Kultūros ir turizmo skyriaus vedėjos Augenijos Kasparevičienės, mintis steigti tokią premiją kilo kasmet svarstant kandidatūras tradiciniams „Aitvarams” gauti. Šie apdovanojimai teikiami labiausiai nusipelniusiems rajono kultūros darbuotojams. „Yra tokių asmenybių, kurių veiklai įvertinti „Aitvaro”, manau, jau nebepakanka. Todėl ir pasiūlėme rajono tarybai skirti Kultūros premiją”, – kalbėjo Kasparevičienė. Numatyta, kad ši tūkstančio litų premija kasmet bus teikiama kraštotyrininkams, muziejininkams, dailininkams, literatams ir kitiems kultūros darbuotojams už jų veiklą bei asmeninį indėlį į Zanavykijos kultūros plėtrą.

Kasparevičienės teigimu, diskusijų, kam skirti šių metų Kultūros premiją, nekilo, nes pernai Vikšraitis buvo vienas garsiausių Zanavykų krašto kultūros populiarintojų: surengė fotografijų parodas ne tik savame krašte, bet ir Vilniuje, kai kurias nuotraukas eksponavo užsienyje, išleido darbų katalogą.

Kasmet vis kitam laureatui skiriama Kultūros premija yra trečia Šakių rajono tarybos įsteigta premija kultūros darbuotojams. Kas dvejus metus skelbiamas Vytauto Tamulaičio premijos laureatas už vaikų literatūros kūrinius, o kas penkerius svarstoma, kam turi atitekti Jono Jablonskio premija už lietuvių kalbos puoselėjimą.

Tradiciškai Kultūros premija teikiama vasario 16-ąją, švenčiant Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Be jos, labiausiai nusipelniusiems kultūros darbuotojams išdalijami ir „Aitvarai”. Šiais metais lukšiškių keramikų Onutės ir Egidijaus Šimatonių sukurtos aitvarų skulptūrėlės buvo įteiktos Šakių bibliotekininkei Daliai Jasaitienei, dailininkui Valentinui Antanavičiui, režisierei Vaidai Brazaitienei, kalbininkui Jonui Augustaičiui ir dar keliems nusipelniusiems kultūros darbuotojams bei kolektyvams. Už nuolatinę paramą per įvairius rajono kultūros renginius „Aitvaru” apdovanota ir kredito unija „Zanavykų bankelis”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Zanavykai pagerbė fotomenininką"

  1. mia-nia

    jega!
    e kas nors padekit rast apie v.tamulaiti prasau!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.