Į Turkiją – iš Palangos

Lietuvoje jau ruošiamasi vasaros turizmo sezonui, kuriame žadama naujovių ir atvykstantiesiems į Lietuvą, ir poilsiauti svetur susiruošusiems lietuviams.

Viena tokių – skrydžiai į Turkijos kurortus iš Palangos oro uosto.

Be to, kelionių organizatoriai žada pasiūlyti naujų maršrutų į lietuvių dar neatrastas šalis.

Rems orangutangus

Turizmo naujovės tradiciškai bus pristatytos kovo pradžioje Vilniuje rengiamoje parodoje. Joje besiruošiantys dalyvauti kelionių organizatoriai apie naujus maršrutus dar kalba puse lūpų, tačiau jau aišku, kad kelionių geografija plečiasi.

Pavyzdžiui, viena bendrovė siūlys lietuvaičiams atrasti Etiopiją. Anot įmonės kelionių konsultantės Ievos Rutės, tai pirmas Lietuvos kelionių organizatorių pasiūlytas maršrutas į šią Afrikos šalį.

Dar vienas naujas maršrutas – Indonezija, kur turistams bus siūloma pažinti džiungles. Beje, kelionių organizatoriai skelbia, esą dalis kelionių į Indoneziją pelno bus skirta Tarptautiniam orangutangų reabilitacijos centrui Kalimantano saloje paremti.

„Ko gero, būsime vieninteliai, kurie pasiūlysime ir keliones į Mongoliją”,- sakė I. Rutė.

Tuo tarpu kito kelionių organizatoriaus vasaros sezono naujienų, regis, bus skrydžiai į Turkiją kiekvieną dieną. Maža to, lėktuvai galės kilti ne tik iš Vilniaus, bet ir Palangos tarptautinio oro uosto, tad Vakarų Lietuvoje gyvenantiems žmonėms nebereikės belstis į Vilnių.

Vokiečių vis mažėja

Sezonui ruošiasi ir vietinio turizmo atstovai.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras (TKIC) šalies rinkai jau pristatys projektą „Marių turas”, pagal kurį turistams bus siūloma plaukti Kuršių mariomis maršrutu „Klaipėda-Nida-Rybačyj”. Tiesa, šis projektas iki galo dar neįgyvendintas, mat galimybę turistiniams laivams laisvai kirsti sieną mariose sunkiai sekasi derinti su Rusijos puse. Tad, pasak TKIC direktorės Romenos Savickienės, laivu „Mecklenburg” ir toliau bus galima pasiekti tik Nidą.

Be to, Klaipėdoje vėl važinės pernai vasarą atsiradęs „Infobusas”, bus rengiamos specializuotos ekskursijos į „Švyturio” alaus daryklą, Marijos Taikos Karalienės bažnyčios bokštą ir kt.

Anot R. Savickienės, turistų srautas didėja: „2003 metais Klaipėdos regioną aplankė per 8 tūkstančius svečių, o pernai – per 55 tūkstančius”. Kita vertus, į Klaipėdą vis mažiau atvyksta vokiečių.

Trukdo įvaizdžio nebuvimas

Gargždų Turizmo informacijos centras (TIC) informuoja apie šį sezoną vėl rengiamą tradicine tapusią Minijos žemupio regatą. Be to, vandens turizmo entuziastams bus siūlomas ekstremalus plaukimas baidarėmis Žvelsos upe, kurios srovės jėga bei vingiuota vaga esą nenusileidžia kalnų upėms.

Gargždų TIC vadybininkės Sandros Uktverytės teigimu, centras labiau orientuojasi į atvykstamąjį turizmą, kuriam vis dar iškyla kliūčių.

„Deja, iki šiol opia problema išlieka vizų režimas su Rusijos federacija, kuris apsunkina šios šalies turistų atvykimą į Lietuvą ir mažina mūsų galimas pajamas,- sakė S. Uktverytė. – Be to, užsienio turistams bei vietos turizmo rinkos paslaugų tiekėjams problemų kelia nesuformuotas vieningas Lietuvos turizmo įvaizdis bei iki šiol nesukurtas Lietuvos turizmo ir verslo prekės ženklas.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.