Saulės Piktys abstrakcijų paroda

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejuje, V. Putvinskio g. 64, vasario 23 d., penktadienį, 16 val. įvyks Saulės Piktys abstrakcijų parodos atidarymas.
Parodoje „Vandenynas iš kitos pusės” ir „Mano tinkle” eksponuojama daugiau nei trys dešimtys menininkės sukurtų darbų.
S.Piktys abstrakčios kompozicijos, kaip teigia pati dailininkė, atsiranda iš minčių srauto sukeltų idėjų.
Menininkė tyrinėja santykius tarp laiko, erdvės, spalvų ir šviesos sąvokų. Naudodama įvairias skirtingų meno sričių technikas ji atranda unikalias galimybes pasaulio vaizdavimui. S.Piktys iš spalvų gylių kantriai išvilioja iliuzijas, šlifuoja, gludina ir įtrina pigmentus, kol jie susilieja su paveikslo paviršiumi. Jos spontaniški, apgaubti paslapties jausmu, darbai virsta nuotaikų ir šviesos struktūromis.
S.Piktys sukurtų įvaizdžių įvairumas išauga iš noro paversti regimu tai, ko nematome tikrovės pasaulyje ir ko negalime išreikšti žodžiais. Daugelis nūdienos menininkų tenkinasi paviršutiniška šiuolaikinio pasaulio interpretacija ir jį ironizuoja, tačiau Saulė ieško gilesnių materialaus ir dvasinio pasaulio sąsajų. Abstraktaus iliuzionizmo požiūriu tarp daugelio įtakų jos darbus, bene, labiausiai galima priartinti prie Constantino Brancusi ir Joano Miro kūrybos.
Gamta yra neatskiriama Saulės Piktys abstrakčios kūrybos dalis netgi tada, kai akivaizdi regimybė yra sugriauta vizualių temos, mastelio ir spalvos prieštaravimų. Saulė tapo matydama paveikslą iš visų pusių, taigi daugelis jos darbų gali būti eksponuojami tiek vertikaliai, tiek horizontaliai. Akivaizdu, kad sudėtinga iliuzinė erdvė, o ne traukos dėsnis nustato linijinį ir formalų jos kompozicijos išdėstymą.
Saulė Piktys gimė 1964 m. Kaune. 1982-1989 studijavo Vilniaus dailės akademijoje. Nuo 1989 m. S. Piktys gyvena ir dirba Los Andžele, JAV. Be tapybos užsiima tekstilės ir interjero dizainu. Taip pat dirba animacijos srityje bei scenos menininke televizijoje.

Paroda veiks: 2007 02 23- 2007 04 01

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.