„Ką myliu, suprantu iš grožio…”

Suaugusieji vis dažniau ignoruoja vasario 14-ąją ir tikina, kad tai – labiau prekybininkų, o ne įsimylėjėlių ar meilės diena. Tačiau vaikams tokie suaugusiųjų postringavimai nė motais.

Vakar „Vakarų ekspresui” apsilankius darželyje „Svirpliukas” raudonomis širdelėmis nuo galvos iki kojų buvo išdabintos visos auklėtojos, taip pat išsipuošę buvo ir patys mažieji. Auklėtojos tikino šventės išvakarėse vaikams net neužsiminusios, kad švęs Valentino dieną. Atsineštos vaišės ir saujos širdelių – pačių vaikų išmonė.

Erlandas (4,5 metų)

Labai norėjau, ir prisiklijavau šiandien širdelių. Vakar su mama prisipirkome. Atsinešiau ir užklijavau visiems vaikams, nes taip reikėjo. Kodėl? Todėl, kad reikėjo labai labai. Šiaip sau. Bet šiandien dar yra meilės diena. Bučiuosimės su mergaitėmis. Kai nueisim į salę. Grupėje jau bučiavausi su Samanta. Dar myliu Rūtą, bet ji serga, tai jos nebučiavau. Ir viskas – atšvenčiau. Iš viso man meilė labai patinka. Ir bučiuotis labai patinka. Tada suprantu, kad myliu.

Gustė (4 m.)

Šiandien yra Valentino šventė, reikia užsiklijuoti širdutes. Man draugai užklijavo, reiškia, kad jie mane myli. Kai myli, žmonės bučiuojasi. Bučiuotis reikia būtinai, nes jei nepabučiuosi, tas žmogus ant tavęs supyks. Mane bučiavo Erlandas ir Samanta. Į lūpas ir į žandukus. Aš myliu Samantą, nes ji yra mano draugė, žaidžia su manimi, draugauja. Kai aš parvažiuoju namo, viską papasakoju mamai ir jaučiu, kad myliu… Jaučiu širdelėje. Bet man nekutena širdelės, man tik pažastis kutena, tada labai juokiuosi…

Samanta (4,5 m.)

Šiandien aš atsinešiau vaišių – apelsinų, obuoliukų. Visi vaikai atsinešė, buvo balius. Turiu spintelėje pasidėjusi daug širdelių, mama nupirko, dabar vieni kitiems klijuojame. O širdelė reiškia, kad myli. Aš myliu Norvilą. Jis tai žino, mes bučiuojamės. Čia rūbinėj, kai niekas nemato. Bet ne kasdien, o kas antrą dieną. Čia ir yra meilė.

Viktorija (6,5 m.)

Šiandien Valentinas. Man labai patinka, nes mama perka daug daiktų – visokių valentininių knygų su širdelėmis. O darželyje man draugė Grėtė davė širdeles. Per Valentino dieną reikia labai mylėti žmones – priklijuoti jiems širdeles.

Greta (7 m.)

Šiandien reikia dovanoti širdeles visiems, kurie su tavimi draugauja. Dažniau mergaitėms. Kas yra meilė? Kai susipyksti ir vėl susitaikai – tada ir yra meilė.

Paulius (6 m.)

Aš Valentino dieną švenčiu gal jau nuo vakar. Kaip? Neprisimenu. Vakar su tėčiu prisipirkom daug daug širdelių ir jis mane apklijavo nuo galvos iki kojų, bet kol ėjau miegoti, jos nusilupo. O šiandien į darželį vaikai prisinešė daug vaišių. Aš irgi atsinešiau kukurūzų, nes juk šventė. Šiaip širdeles reikėtų klijuoti tik geram žmogui, bet tokių labai nedaug. Daugiausia gerų žmonių – darželyje. O kaip atskirti, kuris geras? Paprastai. Jei neatsikalbinėja prieš auklėtoją, reiškia – neblogas. Aš suprantu, ką myliu iš grožio. Jei mergaitė graži, ją ir myliu. Man graži Greta. Aš jai pasakiau, kad myliu, o ji nieko nesakė ir širdelių šiandien užmiršo atsinešti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.