Šv.Valentino dieną gėlių salonų duris dažniau varsto vyrai

Meilės dieną vieni savo širdies draugą ar draugę pakviečia romantiškai vakarienei, kiti varsto parduotuvių duris tikėdamasi rasti kuo originalesnę dovaną

Malonią staigmeną šv.Valentino šventei gali paruošti ir floristai.

Gėlių salono „Žalioji zona” darbuotojos šiai progai siūlo originalias kompozicijas iš skintų ar vazoninių gėlių. Salono direktorė Rita Kielienė teigia, kad norinčiųjų savo mylimiesiems Meilės dienos proga įteikti gėlės žiedą netrūksta ir jų pageidavimai būna įvairūs.

„Didžioji dalis besikreipiančiųjų, žinoma, yra vyrai – moterys savo širdies draugams gėles dovanoja gana retai, – sako specialistė. – Vieni vyrai pasitiki mūsų skoniu, kiti ateina jau apgalvoję, kokią puokštę norėtų padovanoti. Yra ir tokių, kurie tą dieną negali patys įteikti mylimosioms dovanos. Tuomet ją užsako iš anksto, o mūsų darbuotojai ją nuveža į namus”.

Pasak R.Kielienės, vienas vyriškis, užsukęs į saloną, tikino mėgstąs geltonos spalvos gėles.

„Mes sutinkame, kad ir tokios spalvos gėlės puikiai dera su raudonu dekoratyviniu akcentu – širdele, plunksnele. Juk Valentino diena – artėjančio pavasario, bundančios gamtos pranašas”, – šypsosi salono direktorė, pasak kurios pasitaiko ir užsakovų, pageidaujančių į gėlių kompoziciją įkomponuoti supakuotą intymaus turinio dovanėlę.

„Dažniausiai vyrų nedomina, kiek už gėlių puokštę teks mokėti, – ypač vyresnių: 40-mečių, 50-mečių. Jaunesni vyrukai perka kuklesnes ir pigesnes dovanėles. Mano įsitikinimu, romantiškesni yra vyresni vyrai, turintys tvirtesnį materialinį pagrindą, daugiau ar mažiau aktyviai dalyvaujantys miesto visuomeniniame gyvenime”, – įsitikinusi verslininkė.

Paslauga populiari tarp emigrantų

Gėlių užsakymu internetu ir pristatymu į namus užsiimančios Vilniuje įsikūrusios firmos „Floravitas” darbuotoja teigia, kad dovanoti gėles, jas iš anksto užsakius, dabar labai populiaru. Tik užsakymus šv.Valentino dienos proga rekomenduojama atlikti kuo anksčiau.

„Šiuo metu – pats darbymetis, vos spėjame priiminėti užsakymus, – teigė vakar telefonu kalbinta mergina. – Populiariausia gėlė – raudona rožė, puokštėse dominuojanti spalva – taip pat raudona. Labai populiarios ir įvairių spalvų tulpės. Žmonės užsako net šimto tulpių puokštes”.

Firma taip pat siūlo įvairias kompozicijas. Pavyzdžiui, sulaukiama pageidavimų prie gėlių puokštės mylimajam ar mylimajai įteikti putojančio vyno butelį ar saldainių „Raffaello” dėžutę. „Taip pat labai populiarūs krepšeliai su įvairiais vaisiais”, – pasakojo pašnekovė.

Firmos, užsakymus priimančios ir atliekančios visoje Lietuvoje, paslaugomis itin mielai naudojasi tautiečiai, šiuo metu gyvenantys ir dirbantys užsienyje – pavyzdžiui, šv.Valentino dienos proga užsakymų sulaukta ir iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Limuzinas – nepopuliarus

Pastaruoju metu itin madinga tapo įvairiomis romantiškomis progomis užsakyti limuziną. Tačiau Panevėžyje šią paslaugą teikiančios vienos kavinės darbuotoja vakar po pietų apgailestavo, kad kol kas vasario 14-ajai prabangus automobilis nėra užsakytas.

„Limuziną dažniausiai užsako vestuvių proga, ypač, kai jos vyksta vasarą. Valentino dienai jis kol kas neužsakytas, tačiau gali būti, kad sulauksime skambučio rytoj”, – vylėsi vakar kalbinta moteris.

Kita vertus, pasak pašnekovės, šv.Valentino diena populiaresnė tarp jaunų žmonių, tad nenuostabu, kad jaunimui ši atrakcija – per brangi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Šv.Valentino dieną gėlių salonų duris dažniau varsto vyrai"

  1. Lukrecija

    Gėlių pristatymas į namus Kaune manau irgi turėtų būti labai populiarus. Ypač, jei gyveni toliau ir neturi kaip pasveikinti ar pradžiuginti artimo žmogaus 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.