Viskontas: „Džiaugiuosi grįžęs namo”

Vilniaus „Sakalų” ekipą palikęs ir uostamiestin sugrįžęs įžaidėjas Aidas Viskontas patenkintas, kad pasirinko „Klaipėdos „Neptūną”, kuriame konkurencija didesnė negu sostinės komandoje

Vilniaus „Sakalų” ekipos vyriausiąjį trenerį Liną Šalkų pakeitus Rimui Kurtinaičiui sostinės klubą paliko įžaidėjas Aidas Viskontas. 20 metų 185 cm ūgio gynėjas nusprendė grįžti į Klaipėdą. Krepšininkas priėmė „Neptūno” pasiūlymą ir taip užsitraukė R.Kurtinaičio nemalonę. Strategas buvo nepatenkintas, kad žodiniu susitarimu „Sakaluose” žaidęs A.Viskontas išvyko į uostamiestį: „Nors jis neturėjo kontrakto su „Sakalais”, pasielgė negražiai. Dabar visi mato, kaip A.Viskontas laikosi duoto žodžio.”

Pats įžaidėjas tvirtina, jog „Sakalų” vadovai žadėjo parengti sutartį ir duoti ją pasirašyti, tačiau to nepadarė. Kretingoje gimęs krepšininkas užsiminė, kad sostinėje jį slėgė nežinomybė. Be to, „Sakalų” klubas išpildė ne viską, ką buvo žadėjęs jam vasarą pereinant iš Nacionalinėje krepšinio lygoje rungtyniaujančios Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės” komandos.

„Sakalai” truputį nuvylė

– Ar džiaugiatės grįžęs į Klaipėdą?

– Džiaugiuosi. Grįžau namo, čia viskas žinoma ir pažįstama. Gyvenu Kretingoje, tačiau kiekvieną dieną važinėju į Klaipėdą. Prieš išvykdamas į Vilnių Klaipėdos universitete studijavau ekonomiką ir vadybą. Kai išvažiavau, studijas irgi persikėliau į sostinę, o dabar tenka viską susigrąžinti atgal.

– Praėjusį sezoną žaidei „Naftos-Uni-Laivitės” ekipoje. Kaip atsidūrei „Sakaluose”?

– Su buvusiu „Sakalų” strategu Linu Šalkumi palaikiau ryšius ne vienus metus. Treneris nuolat mane kalbino atvykti į jo komandą, o vasarą teko rinktis tarp „Neptūno” ir sostinės ekipos. L.Šalkus sakė, kad aikštėje galėsiu praleisti daug laiko, todėl pasirinkau „Sakalus”.

– Ar nenusivylei?

– Krepšinio atžvilgiu viskas buvo gerai. Treniravo geras treneris, galėjau daug žaisti, o ir sekėsi neblogai. Tačiau šiek tiek nusivyliau klubo organizaciniais dalykais. Kai tariausi su „Sakalais”, man buvo pasiūlytos sąlygos, kokių atvykęs į Vilnių neradau. Kitaip sakant, klubo vadovybė išpildė ne viską, ką buvo žadėjusi, – turėjau gyventi bute, o išnuomojo kambarį bendrabutyje.

– Kodėl su „Sakalais” nebuvai sudaręs sutarties?

– Jie mane pakvietė, sutikau ir atvykau į Vilnių. Sakė, kad parengs kontraktą, tačiau pasirašyti jo niekas taip ir nedavė. Atlyginimas nevėlavo, gaudavau jį laiku. Jeigu klubas būtų nereguliariai mokėjęs algą, tada būčiau kėlęs sutarties klausimą.

Ant R.Kurtinaičio nepyksta

– Kodėl nusprendei palikti „Sakalus”?

– Tuo metu iš komandos išėjo L.Šalkus, atėjo naujas treneris. Suirutė buvo jaučiama ir klubo vadovybėje. Kaip tik tada sutartį pasiūlė „Neptūnas”, todėl ir nusprendžiau grįžti į Klaipėdą.

– Gal sprendimui palikti „Sakalus” turėjo įtakos tai, kad R.Kurtinaitis per Europos jaunimo čempionatą Turkijoje laikė tave ant atsarginių žaidėjų suolelio?

– Tikrai ne, nors su R.Kurtinaičiu apie tai kalbėjomės. Atėjęs į „Sakalus” jis man pasakė: „Nebijok, čia ne rinktinė, žaisti tikrai gausi”. Dabar visi kalba, kad „Sakalus” palikau dėl R.Kurtinaičio. Nesąmonė, mano sprendimui tai tikrai neturėjo jokios įtakos. Be to, per vieninteles rungtynes, kurias sužaidžiau „Sakaluose” jau vadovaujant R.Kurtinaičiui, aikštelėje praleidau 40 minučių.

Didesnė konkurencija

– Argi nebuvo noro pasitreniruoti pas žinomą trenerį?

– Aišku, buvo, tik man nelabai patiko prasidėjusi maišatis. Vieną dieną vakarinei treniruotei dar vadovavo L.Šalkus, o jau kitą rytą atėję į pratybas jo neberadome. Mums niekas nieko nesakė. Kai spauda paskelbė, kad L.Šalkų pakeis R.Kurtinaitis, klubo vadovai viską neigė ir tvirtino, jog taip negali būti. Tačiau po savaitės atsitiko tai, kas buvo parašyta. Kažkokios nesąmonės. Aišku, visa komanda buvo sutrikusi, tvyrojo nežinomybė. Visi labai išgyveno, nes su L.Šalkumi dirbo jau ne vienus metus. O aš dar ir kontrakto neturėjau.

– „Neptūne” rungtyniauji jau savaitę. Kokie įspūdžiai?

– Čia daug kas kitaip, tačiau viskas gerai, komanda draugiška. Klaipėdoje daugiau treniruojamės, o Vilniuje iš ryto salėje galėdavome būti tik valandą.

– Ar jauti padidėjusią konkurenciją?

– Konkurencija visur yra, „Sakaluose” ją taip pat jaučiau. „Neptūne” ji šiek tiek didesnė, nes komanda turi 3 įžaidėjus. Tikrai nemaniau, jog atvykęs į Klaipėdą žaisiu po 40 minučių. Dar geriau, kad konkurencija padidėjo – kuo ji didesnė, tuo greičiau tobulėji.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.