TEO tikslas – pirmoji vieta

Vilniaus TEO moterų krepšinio komandos vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas tvirtina, kad trečią kartą iš eilės į Eurolygos finalo ketverto varžybas siekiančios patekti jo auklėtinės turi vienintelį tikslą – laimėti Eurolygą

Vilniaus TEO moterų krepšinio ekipa trečius metus iš eilės bandys iškopti į moterų Eurolygos finalo ketverto varžybas. Prieš dvejus metus Eurolygos finalo ketverte debiutavusios vilnietės iškovojo trečiąją vietą, o praėjusį sezoną liko ketvirtos.

Sėkmingas sezonas

Daugkartinės Lietuvos bei Baltijos moterų krepšinio lygų čempionės bandys peržengti paskutinį barjerą, skirianti jas nuo finalo ketverto. Antradienį vilnietės Prancūzijoje pradės ketvirtfinalio seriją iki dviejų pergalių su „Bourges Basket” ekipa.

Dar prieš prasidedant 2006-2007 metų krepšinio sezonui TEO klubo vadovas Arvydas Tamašauskas tvirtino, jog komandos tikslai lieka labai ambicingi: „Tikrai nenorime kartelės nuleisti žemiau. Mūsų tikslas – sėkmingai sužaisti grupės varžybas, patekti į antrąjį etapą ir siekti taip trokštamo tikslo – būti tarp keturių stipriausių komandų ir ten kovoti iš paskutiniųjų.”

Iki kelialapio į finalo ketverto varžybas TEO dabar trūksta tik pergalės prieš prancūzes. Vilniaus ekipos vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas klubą iš Prancūzijos vertina kaip ir visus kitus, su kuriais tenka žaisti. Pasak trenerio, norint pasiekti tikslą, reikia žaisti su visomis ekipomis ir visas nugalėti.

Ar būtų galima sakyti, kad nugalėjusios Buržo krepšininkes vilnietės pasiektų tai, ko norėjo prieš sezoną? „Sezoną jau dabar galima vadinti sėkmingu. Po nesėkmingos jo pradžios laimėjome net 6 Eurolygos rungtynes iš eilės ir prasimušėme į ketvirtfinalį. Be abejo, sieksime vietos finalo ketverte, o vienintelis mūsų tikslas – pirmoji vieta”, – pareiškė A.Paulauskas.

Prancūzių pranašumas – sąlyginis

Ketvirtfinalio serijoje A.Paulausko auklėtinės neturės aikštės pranašumo, tačiau treneris daug reikšmės tam neteikia: „Tai serijos rezultatui neturės jokios įtakos. Žinoma, Buržo aikštėje žaisti sunku, nes varžovių komandą nuolat palaiko pilnutėlė 3-4 tūkstančių žiūrovų arena, bet šį sezoną išvykose mes rungtyniaujame daug geriau negu namie. Išskyrus mačą Maskvoje, kuomet „sudegėme”, ir rungtynes Šoprone, kurių pabaigoje mums šiek tiek nepasisekė.”

A.Paulauskas prisiminė, kad praėjusį sezoną per Eurolygos ketvirtfinalį TEO ekipa taip pat neturėjo aikštės pranašumo, tačiau laimėjo seriją prieš Pėčo „MiZo” krepšininkes rezultatu 2-1. 2005-aisiais tuometinė „Lietuvos telekomo” ekipa Eurolygos ketvirtfinalyje turėjo aikštės pranašumą prieš Maskvos „Dinamo”, tačiau pralaimėjo pirmas namie žaistas rungtynes ir šią persvarą prarado. Vis dėlto laimėjusios kitus du mačus vilnietės šventė galutinę pergalę ir iškopė į finalo ketverto varžybas.

Tikisi svaraus legionierių indėlio

TEO strategas džiaugėsi, kad jo lūkesčius ima pateisinti ekipos legionierė iš Baltarusijos Jelena Levčenka: „Ji labai daug individualiai dirbo su treneriu Alfredu Vainausku. Ji moka vidurio puolėjai reikalingus judesius, tačiau nemokėjo jais pasinaudoti. Jelena yra užsispyrusi, visą mėnesį dirbo papildomai, todėl dabar matome rezultatą. Tai yra pavyzdys visai komandai. Norėčiau tikėti, jog tai nebuvo trumpalaikis blykstelėjimas.”

Pagyrų J.Levčenka sulaukė po laimėtų antrųjų aštuntfinalio rungtynių su Salamankos „Halcon Avenida” ekipa išvykoje. Per šį mačą baltarusė pelnė 16 taškų, po krepšiais sugriebė 7 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. „Ji sužaidė puikiai. Tai buvo geriausios Jelenos rungtynės šį sezoną”, – tvirtino A.Paulauskas.

Solidesnio žaidimo treneris tikisi ir iš komandos naujokės juodkalnietės Milicos Dabovič. „Ji taip pat kiekvieną dieną atrodo vis geriau. Po kiekvienos treniruotės ji šiek tiek patobulėja. Kiek ji pažengia, pasakyti sunku, nes tai galima pamatyti tik po rimtų rungtynių, o ne tokių, kokias mes žaidžiame Lietuvoje.”

Treneris užsiminė, kad treniruočių procesą šiek tiek trikdo žaidėjų ligos. Kelias dienas dėl peršalimo nesitreniravo M.Dabovič, o praėjusios savaitės pabaigoje susirgo ir Rima Valentienė bei Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. „Komanda šiek tiek išsimušė iš ritmo, o kartu prastėja ir sportinė krepšininkių forma”, – konstatavo A.Paulauskas. Jis viliasi, kad šią savaitę ketvirtfinalio mačams galės rengtis visos žaidėjos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.