Lėktuvas iš Kauno į Vekšį skraido pustuštis

Švedijos aviakompanija tikisi, kad turizmo sezono metu maršrutas taps populiaresnis

Sausio 22 dieną Kauno oro uoste atidarytas reisas į į Švedijos pietuose esantį Vekšį (Vaxjo) kol kas nėra populiarus. Lėktuvas skraido du kartus per savaitę, tačiau dažniausiai jis yra pustuštis.

Skrido vienas keleivis

Kauno oro uosto generalinis direktorius Kęstutis Cucėnas pripažino, kad padėtis yra kritiška. „Pirmadienį į Kauną atskrido vienas keleivis ir vienas išskrido į Vekšį. Reikia kažką daryti arba šis reisas bus nutrauktas”, – sakė direktorius. Vidutiniškai į Kauną atskrenda 6-10 keleivių, o į Vekšį skrenda 2-6 keleiviai.

Anot K.Cucėno, šis maršrutas nėra reklamuojamas. „Bent aš nemačiau nė vienos šio maršruto reklamos. Kaip gali keleiviai rinktis skrydį, jeigu apie jį nieko nežino? Manėme, kad šis maršrutas bus reklamuojamas, tai žadėjo Kauno miesto ir rajono savivaldybės”, – sakė oro uosto direktorius.

Pasak K.Cucėno, bilietai į Vekšį kainuoja apie 700 litų, o iš Kauno į Švedijos sostinę Stokholmą galima nuskristi pigiau su aviakompanija „Ryanair”. „Į Stokholmą skrendama praėjus dviem valandoms po skrydžio į Vekšį”, – pažymėjo direktorius.

Anot K.Cucėno, įprasta, kad reisus reklamuoja vežėjai. „Oro uostas neturėtų lėšų šio reiso reklamai. Mes ir taip švedų aviakompanijai taikome oro uosto mokesčio nuolaidas, kad nežlugdytume reiso. Žinoma, švedai maršrutą atidarė netinkamu laiku. Viskas būtų buvę kitaip, jei maršrutas būtų atidarytas kelionių sezono metu”, – mano jis.

K.Cucėnas įsitikinęs, kad ėmus reklamuoti skrydį keleivių padaugėtų. „Juk iš Klaipėdos į Švediją keltais plaukia šimtai lietuvių, kurie už ilgą kelionę moka panašiai tiek, kiek kainuotų skrydis”, – teigė jis.

Abejonės dėl maršruto į Daniją

Švedijos bendrovė „Stockholmsplanet” keleivius gabena 33 vietų lėktuvu „Saab 340”. Į Kauną iš Vekšio ir atgal lėktuvas skrenda pirmadieniais ir ketvirtadieniais. Taip pat buvo kalbama apie planus atidaryti maršrutą į Palangą. Ateityje planuojama plėsti skrydžius į Latviją, Estiją ir Kaliningradą.

„Stockholmsplanet” yra trečioji kompanija, kuri pradėjo reguliarius skrydžius iš Kauno. Juos taip pat rengia „Ryanair” ir „DOT LT”. Iš Kauno galima skristi į Londoną, Dubliną, Stokholmą, Liverpulį, Frankfurtą, Bilundą.

„Bijau, kad „DOT LT” gali nutraukti skrydžius į Danijos miestą Bilundą, nes reisas taip pat nėra populiarus”, – sakė K.Cucėnas.

Švedijos ambasadorė Malina Šerė per maršruto atidarymą teigė, kad šalyje yra daug bendrovių, kurios pageidavo skrydžio į Kauną. Labiausiai šiuo maršrutu buvo suinteresuota baldų gamintoja „Ikea”, kuri Kaune turi savo padalinį.

Švedai nepraranda optimizmo

Skrydžių operatoriaus „Stockholmsplanet” pardavimų direktorius Stefanas Nilsonas „Kauno dienai” sakė, kad jo nenustebino tai, jog trūksta keleivių.

„Tai tik pradžia, be to – dabar ne sezonas. Mes tikime, kad ateityje viskas bus gerai. Nesvarstome galimybės nutraukti šį reisą. Toliau deramės su Švedijos bendrovėmis, kurios suinteresuotos skrydžiais į Kauną. Mes taip pat bandėme šiuo skrydžiu sudominti ir Lietuvos bendroves, bet joms tai neįdomu”, – teigė S.Nilsonas.

S.Nilsonas teigė, kad šis skrydis yra reklamuojamas Švedijos žiniasklaidoje. „Maniau, kad jis yra reklamuojamas ir Lietuvoje. Jūs pranešėte naujieną, tai aiškinsimės”, – teigė jis.

Kauno miesto savivaldybė už maršruto į Kauną reklamą aviakompanijai „Ryanair” per metus moka po 52,5 tūkst. eurų (181 tūkst. litų). Tiek pat moka ir Vilniaus miesto savivaldybė. Kitoms aviakompanijoms už reklamą Kauno miestas nemoka.

Trūksta pigių viešbučių

„Kauno dieną” taip pat pasiekė žinios, kad skrydžio tarp Vekšio ir Kauno organizavimu nusivylė buvęs Lietuvos garbės konsulas Švedijoje Jarlas Brantingas. Jis apgailestauja, kad skrydis nėra reklamuojamas. Švedas taip pat pastebėjo, kad Kaune nėra turistinės klasės viešbučių, todėl į šį miestą atvykę turistai priversti apsigyventi Vilniuje.

Vienos turizmo bendrovės atstovė pasakojo, kad Kaune turistams siūloma nakvynė už 240 litų, o Vilniuje tvarkingame viešbutyje galima rasti nakvynę už 140 litų. „Kaune taip pat galima rasti pigių kambarių, pavyzdžiui, „Metropolyje”, tačiau jų atstovai patys nepataria čia apgyvendinti užsieniečių”, – sakė pašnekovė.

„Stockholmsplanet” pardavimų direktorius S.Nilsonas taip pat pažymėjo, kad į Kauną rengiamos švedų turistų kelionės. „Yra norinčiųjų keliauti, tačiau Kaune susiduriame su viena problema. Mieste nėra pigių viešbučių. Aš ir pats tai patyriau”, – sakė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Lėktuvas iš Kauno į Vekšį skraido pustuštis"

  1. Adeina

    sveiki, girdejau, kad i Veksi pigiai galima nuskristi is Kauno. Niekur nera jokios reklamos. Kokia bilieto kaina i abu galus?
    Aciu

  2. Paula

    ne taip jau ir pigiai …o siaip tai ziurint kuria diena pasirinksi skrydziui.ieik i Kauno aerouosto tinklapi,i ,,skrydziu tvarkarasti,,ten bus nuoroda i svedu tinklapi,nes tik per ji galima uzsisakyti bilietus.arba paciam kauno aerouoste pirkti.Bet kad informacijos truksta,tai cia faktas kaip blynas!!!!!Pati vos radau kai reikejo. 🙄

  3. Paula

    Oi,ne taip truputi paaiskinau 😯 Reikia ieiti ne i ,,skrydziu tvarkarasti,,o i naujienas,kur raso apie skrydi i Veksi 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.