Prieš kadencijos pabaigą – visu greičiu į Kanus

Kauno mero Arvydo Garbaravičiaus iniciatyva tarptautinėje parodoje miestui atstovaus net trys liberalcentristai

Kaunas rengiasi ketvirtą kartą dalyvauti kovo viduryje Kanuose vyksiančioje tarptautinėje nekilnojamojo turto parodoje MIPIM.

Kartu su kauniečiais viename stende savo investicinius projektus pristatys Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio ir Elektrėnų savivaldybės.

Šiauliai paskutiniu metu nusprendė tarptautiniame renginyje nedalyvauti.

Jau apkaltino politiniu turizmu

Kauno mero Arvydo Garbaravičiaus potvarkiu patvirtinta į Kanus vyksianti delegacija, o praėjusiame posėdyje miesto Taryba pritarė ir miesto vadovo komandiruotei. Iš šešių į Kanus vyksiančių politikų net trys priklauso liberalcentristams: meras A.Garbaravičius, vicemerė Adelė Echodienė ir miesto Tarybos narys Zenonas Vainoras.

Į parodą taip pat žada keliauti socialdemokratė Živilė Jakaitė, konservatorius Gediminas Rapolas Sakalnikas ir krikščionis demokratas Algimantas Kurlavičius.

„Valdančiosios mažumos atstovų delegacijoje yra per daug. Manau, kad į Kanus turėjo vykti ir kitų frakcijų atstovai”, – teigė Socialdemokratų frakcijos seniūnas Gintautas Labanauskas.

Abejonių dėl mero pasirinktų kandidatūrų kilo ir Tėvynės sąjungos frakcijos lyderiui Andriui Kupčinskui. „Net G.R.Sakalniko kandidatūra mūsų frakcijoje svarstyta nebuvo. Jį tiesiog pasirinko meras. Susidaro įspūdis, kad baigiantis kadencijai kai kas pradeda užsiimti politiniu turizmu”, – sakė A.Kupčinskas.

A.Garbaravičius vakar bandė išsiginti protegavęs partijos kolegas. „Jeigu netinka, galite pasiūlyti savas kandidatūras. Formuodamas delegaciją į partinę priklausomybę nežiūrėjau”, – tikino meras.

Sumažino išlaidas

Kol kas dar nepristatytas šių metų Lietuvos stendo šūkis, tačiau neoficialiuose pokalbiuose užsiminta, kad jis bus „Fast Forward” („Visu greičiu į priekį”).

Savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėjas Saulius Lukošius užsiminė, kad šiemet Kaunas rengiasi pristatyti devynis investicinius projektus. „Tarp jų keturi yra nauji arba patobulinti”, – tikino valdininkas.

Šiemet visos parodoje dalyvaujančios savivaldybės nusprendė sumažinti savo išlaidas, todėl buvo pakeista stendo vieta ir plotas. Pernai kauniečiai už Kanų parodą sumokėjo 430 tūkstančių litų, o šiemet išlaidos turėtų siekti apie 270 tūkstančių litų.

Vilios ir viešbučiu, ir oro uostu

Pasak S.Lukošiaus, Kanuose bus pristatyti ir viešieji, ir privatūs investiciniai projektai. Tarptautinėje parodoje bus demonstruojamas apie 90 milijonų litų vertės Vienybės aikštės požeminės automobilių stovėjimo aikštelės projektas, apie 100 milijonų litų vertės buvusios „Spindulio” spaustuvės konversija į gyvenamuosius namus ir viešbutį.

Privačių verslininkų iniciatyva žadama pristatyti nebaigto statyti „Respublikos” viešbučio projektą. Dar viena naujovė – Kauno tarptautinio oro uosto naujojo priestato ir rekonstrukcijos projektas. „Šalia dabartinio oro uosto pastato planuojama statyti 7365 kvadratinių metrų priestatą, skirtą Šengeno erdvės keleiviams”, – sakė Strateginio planavimo skyriaus vedėjas.

Kanuose investuotojams bus pristatytas mokslo ir technologijų parkas „Technopolis”, pernai sulaukęs pirmųjų 11 milijonų litų iš ES struktūrinių fondų. Bendro projekto vertė siekia net apie pusę milijardo litų.

„Norėdami parodyti Kauną kaip patrauklų turistams miestą, demonstruosime ir Lampėdžių paplūdimio bei kempingo projektus”, – sakė S.Lukošius.

Sporto objektai tik dėl ataskaitos?

Tarptautinėje parodoje jau ne pirmą kartą kauniečiai pristatys sporto rūmų ir Nemuno parko projektą. Dėl arenos šiuo metu baigiama derėtis su Prancūzijos kompanija. Pasak S.Lukošiaus, parodoje daugiau dėmesio bus skirta šalia būsimosios arenos esančiam parkui.

„Ir kitų šalių atstovai parodoje pristato jau pradėtus įgyvendinti ar net pastatytus pastatus. Taip parodoma, kad mieste yra palankios sąlygos investicijoms”, – tikino Strateginio planavimo skyriaus vedėjas.

Kanuose taip pat žadama demonstruoti 44 milijonų litų vertės tarptautinio plaukimo centro, kuris turėtų įsikurti „Girstutyje”, projektas. Užsienio investuotojams bus pristatytas S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijos projektas.

„Kauno diena” rašė, kad Savivaldybės administracijos laikinasis direktorius Robertas Stanionis jau nurodė rengti sprendimo projektą, pagal kurį stadionas 60-iai metų būtų perduotas FBK „Kaunas”, kuris žada į šį objektą investuoti 60 milijonų litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.