BBL čempionate – Kauno ekipų sėkmė

„Atleto” gynėjas G.Kurtinaitis nemažai prisidėjo prie pergalės prieš savo tėvo treniruojamus „Sakalus”

SEB Baltijos vyrų krepšinio lygos (BBL) čempionate vakar buvo sužaistos ketverios rungtynės – vienos pirmajame ir trejos antrajame divizione. Sėkmė lydėjo abi Kauno komandas – „Žalgirį’ ir „Atletą”.

Kauno „Žalgiris” be trijų pagrindinės sudėties krepšininkų namuose žaidė pirmojo diviziono mačą su Rygos „Barons” (Latvija) ir laimėjo 73:54 (19:15, 24:9, 18:19, 12:11). Dėl peršalimo nerungtyniavo Dežuanas Kolinzas ir Vidas Ginevičius, dėl alkūnės traumos – Jonas Mačiulis.

Tai buvo trečioji žalgiriečių pergalė iš tiek pat galimų. Jie ir toliau yra vienvaldžiai stipriausiųjų diviziono lyderiai. Rezultatyviausiai žaidė 15 taškų pelnęs Paulius Jankūnas, 12 – Hanas Motola, po 9 – Mantas Kalnietis ir Marselinjas.

Kita Kauno ekipa „Atletas” Vilniuje kovėsi su „Sakalais” ir po pratęsimo nugalėjo 91:84 (25:10, 18:20, 11:20, 23:27, 14:7). Daugiau kaip du kėlinius kauniečiai tvirtai laikė iniciatyvą savo rankose. Prasidėjus trečiajam kėliniui jie pirmavo 47:33, bet įpusėjus ketvirčiui žaidimas išsilygino ir po 30 žaidimo minučių „Atletas” pirmavo tik 54:50. Šiame kėlinyje už penkias pražangas aikštę buvo priversti palikti du Kauno komandos aukštaūgiai – Remigijus Trakimas ir Danielius Soldatovas, o prasidėjus ketvirtajam ta pati lemtis ištiko ir vieną „Atleto” lyderių Valdą Dabkų. Dramatiškos paskutinės ketvirtojo kėlinio sekundės nugalėtojo neišaiškino (77:77). Penkias papildomas minutes sėkmingiau sužaidė „Atletas”, o rezultatyviausias buvo iniciatyvos lemiamu metu ėmęsis ir 20 taškų surinkęs (14 iš jų – baudų metimais) Giedrius Kurtinaitis – „Sakalų” vyriausiojo trenerio Rimo Kurtinaičio sūnus. Po 16 taškų pelnė ir po 10 kamuolių atkovojo Singaras Tribė ir Valdas Dabkus, 15 įmetė Mantas Simonavičius.

„Sakalams” 19 taškų įmetė Rolandas Vaičius. Vilniaus ekipa, prie jos vairo stojus R.Kurtinaičiui, pralaimėjo jau trečią kartą iš eilės.

„Atletas”, iškovojęs antrąją pergalę, iš aštuntosios pakilo į šeštąją, žemiau savęs palikęs „Sakalus” ir „Panevėžį”.

Klaipėdos „Neptūnas” Estijoje nesugebėjo pasipriešinti antrojo diviziono lyderei Tartu „Rock” komandai ir pralaimėjo 78:100. Algirdo Brazio treniruojama „Rock” iškovojo septintąją pergalę iš tiek pat galimų ir toliau tvirtai pirmauja turnyro lentelėje. Klaipėdiečiai patyrė ketvirtąją nesėkmę per 8 dvikovas.

Svečiuose, Latvijos mieste Valmieroje, prieš „Lačplėša alus” komandą neatsilaikė ir Kėdainių „Nevėžis”, pralaimėjęs 68:88. „Nevėžis” liko antroje vietoje su 4 pergalėmis po 6 rungtynių. Valmieros klubas taip pat iškovojo ketvirtąją pergalę per 7 mačus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.