Britų apdovanojimų lyderiai – „Karalienė” ir „Paskutinis Škotijos karalius”

Daugiausia – po tris – apdovanojimus tradicinėje BAFTA ceremonijoje pelnė biografinė drama „Paskutinis Škotijos Karalius” ir Meksikoje susukta juosta „Pano labirintas”.

Du labai svarbius apdovanojimus pelnė nuo ateinančio penktadienį Lietuvoje pradedama rodyti drama „Karalienė” – ši juosta išrinkta geriausiu metu filmu, o pagrindinį vaidmenį sukūrusi Helen Mirren – geriausia aktore.

„Paskutinis Škotijos karalius” buvo apdovanotas už geriausią britų filmą bei geriausiai adaptuotą scenarijų, tuo tarpu pagrindinį vaidmenį sukūręs Forestas Whitakeris – už geriausią vyro vaidmenį.

Guillermo del Toro fantastinė juosta „Pano labirintas” nugalėjo geriausio ne anglų kalba susukto filmo rinkimuose bei pelnė dar du mažiau reikšmingus apdovanojimus: už geriausią grimą bei geriausius kostiumus.

Geriausio režisieriaus titulas BAFTA apdovanojimuose atiteko Paului Greengrassui už filmą „United 93”. Taip pat ši juosta buvo įvertinta už geriausią montažą.

Už geriausią originalų scenarijų apdovanota komedija „Mažoji mis”. Šiame filme vaidinusiam Alanui Arkinui atiteko apdovanojimas už geriausią antrojo plano vaidmenį.

Geriausia antrojo plano aktore išrinkta Jennifer Hudson už pasirodymą „Svajonių merginose”.

Du apdovanojimus pelnė veiksmo filmas „Žmonių vaikai”: jis buvo įvertintas už bendrą dizainą ir geriausią kinematografiją. Už geriausius vaizdo efektus apdovanoti „Karibų piratai: Numirėlio skrynia”.

Vieną apdovanojimą pavyko gauti ir naujajam filmui apie Džeimsą Bondą „007 Kazino Royale”: britų pažiba gavo įvertinimą už geriausią garsą.

Publiką BAFTA apdovanojimuose renka geriausią kylančią žvaigždę – ja šiais metais tapo Džeimso Bondo mergina Eva Green.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.