Kaltinėnų klebonas pasijuto juodinamas

Įsižeidęs dėl žiniasklaidos paskelbtos informacijos apie bylinėjimąsi su parapijiečiu Kaltinėnų klebonas panoro iš jo prisiteisti dar 5 tūkst. litų už esą patirtą moralinę žalą

Neblėsta Kaltinėnų parapijos klebono Narsučio Petriko ir parapijiečio Žygimanto Stakionio konfliktas. LŽ jau rašė, kad Šilalės rajono apylinkės teismui neseniai teko nagrinėti civilinį ieškinį, kuriuo Petrikas iš Stakionio siekė prisiteisti materialinės ir moralinės žalos atlyginimą už tai, kad parapijietis pradūrė dvi kunigo automobilio padangas. Stakionis teigė taip keršijęs už patirtą pažeminimą.

Kaltininkas policijos bemat buvo atskleistas. Jis nė nemėgino išsisukti ir gailėjosi dėl savo poelgio. Praėjus porai savaičių po nusikaltimo Šilalės rajono apylinkės prokuratūra ikiteisminį tyrimą nutraukė.

Kunigas kreipėsi į teismą privataus kaltinimo tvarka. Teisėjas Osvaldas Briedis pasiūlė ieškovui ir atsakovui susitaikyti, o šie neprieštaravo. Stakionis dar kartą atsiprašė, prisipažino kaltas ir pažadėjo atlyginti žalą.

Taikinamojo posėdžio protokole kunigas Petrikas pasirašė, kad iš Stakionio gavo 3 tūkst. 250 litų. Sugadintos padangos buvo įvertintos 250 litų, moralinė žala – 1 tūkst. litų, advokato paslaugos – 2 tūkst. litų. Be to, kunigas pareikalavo, kad Stakionis jo atsiprašytų per spaudą. Šilalės rajono laikraštis išspausdino parapijiečio atsiprašymą.

Atrodė, kad byla jau baigta. Tačiau praėjusį penktadienį Šilalės rajono apylinkės teismas gavo patikslintą Petriko civilinį ieškinį. Kunigas, išvardijęs apie bylą rašiusias žiniasklaidos priemones, padarė išvadą, kad „dauguma jų – priešiškos Šv.Romos Katalikų Bažnyčiai, jos hierarchijai, mokymui ir praktikoms”.

Kunigas mano, jog dėl to kaltas Stakionis. Petrikas tikina, kad jam daromas spaudimas ir teršiamas geras jo vardas. Klebonas prašo už jam padarytą nematerialinę žalą priteisti iš Stakionio 5 tūkst. litų. Prie ieškinio Petrikas pridėjo kai kurių laikraščių straipsnių kopijas, komentarus iš vieno internetinio naujienų portalo. Teisėjas straipsnių kopijas ir komentarus pridėjo prie bylos.

Prokuratūra Stakionio veiką buvo kvalifikavusi kaip baudžiamąjį nusižengimą, dabar byloje kunigo turto sunaikinimas vertinamas kaip nusikaltimas. Nei Stakionis, nei jo advokatas apie tokį perkvalifikavimą teigė nieko nežinoję. Konfliktas su kunigu parapijiečiui gali baigtis netgi laisvės atėmimo bausme.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.