LKL šventėje – Guinnesso rekordininkas

Per tryliktąją Lietuvos krepšinio lygos (LKL) žvaigždžių dienos šventę žiūrovai išvys rekordininkas iš Didžiosios Britanijos

Vasario 24-ąją Vilniuje vyks tryliktoji Lietuvos krepšinio lygos (LKL) žvaigždžių dienos šventė. Į Vilniaus universaliąją areną susirinkę žiūrovai išvys ne tik įprastus „LKL snaiperio” ir „Oro karaliaus” konkursus, bet ir kamuolio žonglierių iš Didžiosios Britanijos Tommy Bakerį. Žonglierius kasmet dalyvauja Europos jaunųjų krepšinio talentų vasaros stovyklose, festivaliuose, reklamos klipų filmavimuose ir kituose renginiuose. Jam priklauso 2003, 2004 ir 2006 metų kamuolio sukimo ant galvos Guinnesso rekordai.

Pagrindiniu šventės akcentu turėtų tapti „Lietuvių” ir legionierių „Time Team” ekipų rungtynės. „Komandos draugai lietuviai nuolat mane erzina, kad būsime sutriuškinti, – sakė „Time Team” ekipai atstovausiantis Kauno „Žalgirio” legionierius Tanoka Beardas. – Turėsime stengtis, kad jų žodžiai neišsipildytų.”

Ekipų starto penketus internete rinkę krepšinio mėgėjai nusprendė, kad „Lietuvių” komandai atstovaus Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis, Paulius Jankūnas („Žalgiris”), Tomas Delininkaitis ir Eurelijus Žukauskas (Vilniaus „Lietuvos rytas”). Komandos treneriai Rimantas Grigas („Žalgiris”) ir Aloyzas Rudys („Šiauliai”), pasitarę su LKL vadovais, atsarginiais žaidėjais pasirinko Tomą Gaidamavičių („Panevėžys”), Valdą Dabkų (Kauno „Atletas”), Aivarą Kiaušą (Vilniaus „Sakalai”), Tadą Klimavičių („Šiauliai”) ir Michailą Anisimovą (Klaipėdos „Neptūnas”).

Nuo mačo pradžios „Time Team” komandoje žais Marko Popovičius, Tanoka Beardas, Hanno Mottola („Žalgiris”), Robertas Štelmaheris ir Joao Paolo Batista („Lietuvos rytas”). Komandos treneriai Zmago Sagadinas („Lietuvos rytas”) ir Robertas Kuncaitis („Lietuvos rytas”) į rinktinę taip pat pakvietė DeJuaną Collinsą, Marcelo Machado („Žalgiris”), Kareemą Rushą, Matthew Nielseną („Lietuvos rytas”) ir Ronaldą Dorsey („Neptūnas”).

„Lietuvoje krepšinio gerbėjai jau ne pirmus metus į komandų starto penketus išrenka tik „Lietuvos ryto” ir „Žalgirio” žaidėjus, todėl abiejų komandų treneriai nusprendė kitus penkis žaidėjus pakviesti iš kitų LKL komandų. Tačiau Lietuvoje legionierių nėra daug, o juos turi daugiausia tik pagrindiniai klubai, todėl „Time Team” komandoje daugumą žaidėjų sudaro abiejų LKL lyderių krepšininkai”, – komandų komplektavimo principus paaiškino LKL varžybų direktorius Tomas Rimkus.

Po kelerių metų pertraukos LKL žvaigždžių dieną vėl vyks „Oro karaliaus” konkursas. Čia varžysis Kiaušas, Kalnietis, Dorsey, Darius Pakamanis („Šiauliai”), Marius Valukonis („Sūduva”) ir Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) „oro karalius” Paulius Parachomikas.

LKL per šventę pratęs antrus metus vyksiančią gražią tradiciją į Žvaigždžių dienų renginį pakviesti vaikų namų auklėtinių. Jie su LKL krepšininkais dalyvaus „Taikliojo dvejeto” konkurse. Jo nugalėtojams atiteks 4000 litų piniginis prizas, kuris bus skirtas vaikų namams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.