„SEB VB gyvybės draudimas“ pernai surinko 2,3 karto daugiau įmokų

SEB Vilniaus banko grupei priklausančios bendrovės „SEB VB gyvybės draudimas” 2006 metais surinktų įmokų suma buvo beveik 122 mln. litų – 2,3 karto didesnė negu 2005 metais (53 mln. litų). Atitinkamai per praėjusius metus pagal šį rodiklį padidėjo ir bendrovės užimama rinkos dalis – nuo 18,4 proc. iki 26,9 procento.
„SEB VB gyvybės draudimo” augimas pagal gyvybės draudimo įmokas pernai buvo didesnis negu rinkos: visa Lietuvos gyvybės draudimo rinka 2006 metais padidėjo 57 proc., o bendrovė – net 130 procentų.
Pasak „SEB VB gyvybės draudimo” generalinės direktorės Baiginat Kamuntavičienės, sparčią bendrovės, taip pat ir visos rinkos plėtrą 2006 metais lėmė didėjantis gyventojų pajamų lygis. „Klientai vis daugiau lėšų skyrė ne tik savo finansinei apsaugai nelaimės atveju, bet ir investicijoms. Jie rinkosi įvairias investicinio draudimo paslaugas: VIP investicinį gyvybės draudimą, taupymą papildomai pensijai ar vaikų ateičiai”, – sakė ji.
Kita 2006 metais išryškėjusi tendencija – gyvybės draudimas buvo labai aktualus ilgalaikių finansinių įsipareigojimų turintiems žmonėms. „Didėjant skolinimosi mastui, gyvybės draudimas, o ypač investicinis gyvybės draudimas, imantiems ilgalaikes paskolas tapo priemone užsitikrinti savo ir savo šeimos finansinį saugumą nelaimės atveju. Jeigu prieš dvejus metus gyvybę draudėsi tik apie 5 proc. SEB Vilniaus banke būsto kreditus imančių klientų, tai pernai šis skaičius padidėjo iki 15 procentų”, – sakė B. Kamuntavičienė.
Investicinis gyvybės draudimas pernai sudarė apie 96 proc. visų „SEB VB gyvybės draudimo” pardavimų apimčių, o bendrovės užimama investicinio gyvybės draudimo rinkos dalis buvo didžiausia – 41,3 procento. 2006 metais „SEB VB gyvybės draudimas” toliau pirmavo ir sveikatos draudimo rinkoje, užimdamas 64 proc. rinkos.
Be gyvybės ir sveikatos draudimo, bendrovė SEB Vilniaus banko kredito kortelių turėtojams teikia kelionių draudimo, galiojančio visose užsienio šalyse, paslaugas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.