Dviratininkai kreipėsi į A.Poviliūną

Šalies vyrų dviračių rinktinę sudarę Klaipėdos dviratininkai, matydami, kad Lietuvos dviračių sporto federacija (LDSF) nepaiso valstybės interesų, o vadovaujasi tik asmeninėmis ambicijomis, iš treniruočių stovyklos Ispanijos nutarė kreiptis į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentą Artūrą Poviliūną.

„Gerbiamas Lietuvos olimpinio komiteto Prezidente, mes, žemiau pasirašę Klaipėdos miesto sporto klubo „Helios sport” dviratininkai, esame pasirengę ir norime dalyvauti 2008-ųjų Pekino olimpiadoje. Lietuvos Respublikos garbė mums brangi, kaip ir kiekvienam lietuviui.

Mes pasirinkome profesionalių dviratininkų karjerą ir norime patikinti Jus, kad be šio klubo, be trenerių Algirdo Vaitkaus ir Artūro Trumpausko nebūtume pasiekę rezultatų, kuriais šiandien galime didžiuotis. Norime Jums priminti, jog būtų neįmanoma suderinti savo profesionalią veiklą ir tinkamai pasirengti atsakingiausioms varžyboms bei atstovauti Lietuvai, jei būtų suardytas vieningas treniruočių procesas ir mes būtume priversti dirbti su kitais treneriais, bei keisti treniruočių metodiką. Tai pakenktų mūsų pasirengimui olimpiadai ir mūsų, kaip profesionalių dviratininkų tolimesnei karjerai. Užsitęsusi konfliktinė situacija Lietuvos dviračių sporte niekam nedaro garbės ir jau atnešė didžiulę žalą.

Gerbiamas Prezidente, mes pasitikime Jūsų išmintimi ir esame tikri, kad Jūs padėsite rasti išeitį ir geriausi dviratininkai turės galimybę pasirengti Pekino olimpinėms žaidynėms bei atstovauti gimtajai šaliai Lietuvai.”

Laišką pasirašė Tomas Vaitkus, Linas Balčiūnas, Simas Kondrotas, Aidis Kruopis ir Gediminas Bagdonas.

Žinia, nuo rudens klaipėdiečiai lieja prakaitą treniruočių stovykloje Ispanijoje. Visi jie per pastaruosius mėnesius dėl nelojalumo LDSF buvo pašalinti iš rinktinės. T.Vaitkus šiais metais atstovaus amerikiečių profesionalų komandai „Channel Discovery”, L.Balčiūnas – prancūzų „Agritubel” kolektyvui, o praėjusių metų Europos čempionato prizininkai S.Kondrotas, A.Kruopis ir G.Bagdonas kartu su kitais Klaipėdos dviratininkais atstovaus pirmajai Lietuvos vyrų profesionalų komandai „Klaipėda-Splendid-Audiomix”, kurios nenorėjo registruoti mūsų šalies dviračių sporto funkcionieriai. Ši ekipa buvo registruota… Belgijoje. Vasario 20 dieną šioje šalyje bus surengtas lietuviškosios komandos, kurios vadovai yra Algirdas Vaitkus ir Artūras Trumpauskas, pristatymas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.