Vakarų Lietuvoje siaučia įžūlūs elektros laidų vagys

Per paskutiniuosius du mėnesius labai padaugėjo elektros laidų vagysčių. Gruodžio ir sausio mėnesiais vien Vakarų Lietuvoje elektros tinklai neteko beveik pustrečios tonos aliuminio.

Metalo vagys suaktyvėjo praėjusių metų pabaigoje, o sausį jie tapo kaip niekad įžūlūs. Vien sausį pavogta 1 300 kg laidų, kai per tą patį laikotarpį pernai – 450 kg.

Per praėjusių metų gruodžio ir šių metų sausio mėnesius pagrobta 2,375 t aliuminio. Elektros laidai, vagiami kilometrais, vežami tiesiai į supirktuves, spėja bendrovės VST Vidaus kontrolės tarnybos specialistai.

„Vagys sugebėjo pasinaudoti net sausį praūžusia audra – nepaisydami pavojaus gyvybei, nuo užkritusių medžių vogė nutrauktus laidus, atvežtus pakeisti kabelius ir kitą bendrovei priklausantį turtą.

Yra keli probleminiai miestai, kuriuose, kaip matome iš vagysčių masto, siaučia grupuotės. Gali būti, kad jos bendradarbiauja su metalo supirktuvėmis”, – teigia VST Vidaus kontrolės tarnybos direktorius Ignas Šulinskas.

Bendrovė kreipėsi į policiją ir paprašė policijos pareigūnų imtis veiksmingesnių priemonių prieš fizinius ir juridinius asmenis, neteisėtai superkančius aliuminio laidus, juos perdirbančius ir realizuojančius metalo laužą.

Beje, Gargždų, Skuodo, Šilutės ir Telšių rajonuose bei Klaipėdos mieste elektros kabelių vagysčių atvejų praėjusiais metais neužfiksuota. Kretingos rajone pavogta 168 kg laidų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Vakarų Lietuvoje siaučia įžūlūs elektros laidų vagys"

  1. x

    😯 Užtai gyventojai atpirks padidintomis kainomis .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.