Populiarumo kaina domina ne tik jaunimą

Trečiadienį Bendruomenių rūmuose vykęs jaunimui skirtas susitikimas – diskusija tema „Populiarumo kaina” – sulaukė kiek kitokio nei tikėtasi dėmesio. Be laukto jaunimo, į renginį gausiai sugužėjo ir būrys pensininkų, sukėlusių didžiulę sumaištį. Nors į diskusiją turėjęs atvykti Radži taip ir nepasirodė, jis vis tiek tapo bene pagrindiniu diskusijų objektu.
Vos tik Panevėžio iniciatyvaus jaunimo instituto direktorė Jurgita Žiaunytė ėmė sakyti įžanginę kalbą, salė ėmė nerimastingai šurmuliuoti: o kurgi Radži? Juk renginys jau prasidėjo, o jo vis nėra.

Už nugaros sėdėjusios dvi garbaus amžiaus moteriškės bandė raminti publiką, kad Radži tikriausiai slepiasi kur nors už kampo ir, kai tik baigsis įžanginė kalba, įsiverš į sceną su savo šlageriu tapusia daina „Ką daryt?” Tačiau moterų aktyvios pastangos mokyti susirinkusiuosius kantrybės nuėjo perniek. Tai kurgi dingo visų taip laukiamas Radži?

Į tą klausimą ryžosi atsakyti dainininkė Irena Ulvydaitė-Snabaitienė. Ji yra artima romų kilmės vaikinuko pažįstama. „Radži šiandien neišvysite. Jis paskutinę minutę pranešė, kad į diskusiją neatvyks. Išvažiavo koncertuoti į Kėdainius”, – paaiškino dainininkė. Tai sukėlė visuotinį publikos nepasitenkinimą. Susirinkę žiūrovai pasijuto apgauti, patikėję reklaminiais skelbimais, kad diskusijoje dalyvaus Radži.

Tuomet publiką ėmė raminti renginio vedėjas, „Panevėžio balso” vyriausiasis redaktorius Erikas Petkevičius. Jis paaiškino, jog tai, kad Radži neatvyko, kaip tik ir yra šios diskusijos tema. „Tai, kad Radži negali dalyvauti, yra dalis jo populiarumo kainos. Vaikinas nebegali pats laisvai priimti sprendimų: yra pasirašęs dvejų metų prodiuserinę sutartį su LNK ir turi vykdyti įsipareigojimus”.

Beje, renginyje taip pat nedalyvavo ir dainininkė Diana. Ji filmavosi TV3 laidoje „Puikusis šou”.

Radži tyko kiekviename žingsnyje

Pagaliau visiems aprimus, prasidėjo diskusija. Scenos senbuviai Kastytis Kerbedis ir I.Ulvydaitė-Snabaitienė prisiminė savo laikų populiarumą, lygino save su šiandieninėmis žvaigždėmis. Bet kalba ir vėl pasisuko apie Radži.

K.Kerbedis įsitikinęs, kad realybės šou žvaigždžių populiarumo užnugaryje visada sukasi dideli pinigai. Jis retoriškai klausė: ar daug kas žinojo apie Radži, ar daug kam jis buvo įdomus iki realybės šou? Susirinkusiųjų akivaizdžiai nesužavėjo dainininko samprotavimai – tai išdavė nepritariantis salės šurmulys.

Dainininkė Irena Snabaitienė sakė: „Kaip sau norit, bet Radži vis dėlto yra gabus vaikinukas ir turi neeilinį balsą. Tik gaila, kad LNK televizija jį parodė labiau kaip emocionalų vaikiną, o ne kaip dainininką.” Tokie samprotavimai publikai patiko daug labiau – ji tiesiog šėlo.

Po to žodis buvo suteiktas buvusiam realybės šou „Dangus” dalyviui Virgiui Valuntoniui. Jis iš karto pareiškė: „Nekalbėsiu populiariai, kalbėsiu tiesiai!” Ir papasakojo apie tokių realybės šou žalą. Virgiui beaiškinant apie tai, kokią neigiamą įtaką daro per televiziją kasdien matomos apsirūkiusios ir apgirtusios realybės šou žvaigždės, iš salės vėl pasigirdo balsų, giriančių šaunuolį Radžį, kuris tikrai neturi žalingų įpročių.

Eurovizijos komisija – nukvakėliai

Diskusijoje dalyvavo ir Savivaldybės administracijos vadovas Visvaldas Matkevičius. Jis pašmaikštavo, kad jaučiasi šiek tiek pataikęs ne ton kompanijon. Politikas buvo linksmai nusiteikęs ir prisiminė gausybę juokingų nutikimų. Jis daug kam netikėtai pripažino, kad populiarumas vis dėlto yra teigiamas dalykas. „O jeigu nesi populiarus ir nėra kas tau plotų, tai užtektų atsistojus prieš veidrodį paploti sau pačiam”, – smagiai nusiteikęs sakė jis. Jam pačiam šiuo patarimu naudotis, suprantama, kol kas tikrai nereikia, nes žiūrovai audringai paplojo.

Renginio vedėjas E.Petkevičius priminė apie tai, kas išgarsino dainininką Swajų. Tačiau pats dainininkas pasakoti apie skandalingąją fotosesiją nerodė noro. Jis kur kas mieliau perėjo prie skaudžios jam temos – Eurovizijos. Pasiguodęs, kaip negarbingai su dalyviais elgėsi komisija, dainininkas sulaukė audringo pritarimo iš salės ir replikos: „Komisijoje vieni nukvakėliai sėdi”.

Užsikimšo ausis, bet salėje liko

Kad diskusija neprailgtų, dainininkai pertraukėlių metu atliko po vieną savo dainą. Tačiau toks koncertas patiko toli gražu ne visiems. Vyresnio amžiaus moteriškėms muzikos garsas pasirodė per didelis, tad dvi sengalvėlės, sėdinčios pirmoje eilėje, demonstratyviai užsidengė ausis. numatyta, kad renginys tęsis pusantros valandos, jis užtruko gerokai ilgiau. Pasirodo, ir be Radžio buvo apie ką padiskutuoti!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Populiarumo kaina domina ne tik jaunimą"

  1. Pastebejimas

    Jei tai, kas cia parasyta tiesa, tai Panevezys tikru tikriausias kaimas. Valdzia turetu susirupinti provincijos zmoniu skanio lavinimu, nes darosi jau graudu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.