Tikrų žvaigždžių spindesys

Televizijos žiūrovai dar nespėjo pamiršti realybės šou laidos „Kelias į žvaigždes”, o jau ir vėl gali mėgautis nauja pramogine laida „Žvaigždžių duetai”.

Greito ir netikėto šios laidos atsiradimo priežastis paprasta. Tai – LNK televizijos atsakas į TV3 eteryje jau spėjusią nemažai žiūrovų simpatijų pelnyti laidą „Ledo žvaigždės”. Regis, prodiuseriai dar neprarado vienos iš jiems privalomų savybių – žaibiškai reaguoti į TV rinkos pokyčius. Negalima jų pagirti už idėjų originalumą, bet kaip iš degtuko priskaldyti vežimą malkų, visi galime pasimokyti.

Konkurencija – teigiamas reiškinys. Ji įpareigoja laidų kūrėjus pasitemti prieš žiūrovus – būti išradingesniems. Tačiau konkurencija turi ir neigiamų aspektų. Įsitikinti tuo galime kiekvieną šeštadienio vakarą, kai esame priversti rinktis žiūrėti vieną iš dviejų laidų – „Žvaigždžių duetai” ar „Ledo žvaigždės”. Dubliuojasi jų transliacijos laikas. O gaila. Nes ir vieną, ir kitą laidą tikrai norisi pažiūrėti. Jų kokybė gana neprasta.

Abiejų laidų pavadinimuose dominuoja žodis „žvaigždė”. Lietuvoje jau taip seniai piktnaudžiaujama šiuo žodžiu, kad net pamiršome, kokias savybes privalo turėti atlikėjas, kad visuomenė jį taip vadintų. Bet žiūrint laidas „Žvaigždžių duetai” ir „Ledo žvaigždės”, nepasitenkinimas atslūgsta: jose dalyvauja tikros Lietuvos žvaigždės, į kurias žiūrėdamas imi ilgėtis netolimos praeities, kai atlikėjai į muziką žiūrėjo ne kaip į vieną iš būdų greitai ir daug užsidirbti, bet kaip į meną ir savo gyvenimo pašaukimą.

Grįžtant prie šių laidų analizės, reikia pasakyti, kad jos yra labai panašios viena į kitą. Skiriasi tik žaidimo forma, bet turinys lieka toks pat. Vienoje laidoje jos dalyviai šoka ant ledo, kitoje – dainuoja. Tarp jų bendra tai, kad jose dalyvauja įžymūs žmonės.

Manau, kad reitingų lentelėje aukštesnę vietą turėtų užimti „Ledo žvaigždės”. Joje yra daugiau dinamikos. O veiksmas visada žiūrovams sukelia adrenaliną.

Lietuviška televizija turi vieną blogą įprotį – kartotis. Tiek „Žvaigždžių duetų”, tiek „Ledo žvaigždžių” atsiradimą inspiravo neseniai LTV kanale karaliavusi laida „Šokių dešimtukas”. Tokia idėjų mutacija man primena daugiaserijinius kino filmus, kurių paskutinės serijos niekada nebūna tokios įdomios kaip pirmosios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.