Prie vairo valgo, skambina… ir skutasi

Panašu, kad amerikiečiams ramybės neduoda Romos imperatoriaus Cezario, kuris, kaip žinia, galėjo dirbti kelis darbus iš karto, šlovė.

Savo automobiliuose jie valgo, plepa mobiliuoju telefonu, „tvarko” savo veidą ir net skaito elektroniniu paštu atėjusius laiškus.

Remiantis draudimo kompanijos „Nationwide Mutual Insurance” atlikto tyrimo duomenimis, didžioji amerikiečių dauguma – 81 procentas – vairuodami užsiima papildomais darbais.

Daugiau kaip 80 proc. vairuotojų prisipažino, jog prie vairo derina radijo arba diskų grotuvą, 73 proc. kalba telefonu, 68 proc. valgo, 19 proc. siunčia SMS pranešimus, o dar 5 proc. įsigudrina mobiliuoju telefonu tikrinti elektroninę korespondenciją. Važiuodami amerikiečiai negaišta laiko veltui – jie puošiasi prieš darbą arba pasimatymą. Be to, tai daro tiek moterys, tiek vyrai. Vairuodami automobilį, 19 proc. respondentų šukuojasi, 12 proc. naudoja kosmetiką, o 2 proc. netgi skutasi!

Daugelis vairuotojų tiesiog riedant mašinai keičiasi vietomis su keleiviais, žiūri vaizdo filmus, o damos sugeba net nusilakuoti kojų nagus arba krūtimi maitinti kūdikius.

Kaip teigia vienos draudimo kompanijos viceprezidentas saugumo klausimais, visi supranta, kad amerikiečiai turi daug reikalų ir mažai laiko, tačiau primena, kad, derindami darbus prie vairo, kelia riziką tiek sau, tiek kitiems vairuotojams.

Ypač nerūpestingas yra jaunimas: tokių 18-27 metų dideliems darbams nusiteikusių jaunuolių yra 35 proc.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.