Meilė – sielos vitaminas

Savo bestseleryje ” Kaip turėti viską, ko nori, ir norėti to, ką turi” amerikiečių psichologas ir rašytojas Džonas Grėjus įrodė, kad žmonės dažnai prisigalvoja įvairiausių dalykų: vienam reikia mašinos, kitam – turtingo partnerio, trečiam – garbės… Bet iš tikrųjų mums visiems reikia meilės, ir dar kokios! Pasirodo, yra 10 meilės rūšių. Organizmui reikia vitaminų, mikroelementų, vandens, o sielai – visų 10-ies vadinamųjų meilės vitaminų.

Meilės vitaminai

Pagal Džoną Grėjų, sielą maitina 10 meilės vitaminų.

Vitaminas B1 – Dievo meilė ir rūpa. Neįmanoma kovoti su visu pasauliu. Pirmiausia reikia patikėti ta Dieviškąja jėga, kuri mums padeda ir apsaugo. Malda, meditacija, gamta, bendravimas su dvasingais žmonėmis suteiks jums dvasinę ramybę ir sustiprins sielą.

Vitaminas R – tėvų meilė. Dažniau pasikalbėkite su tėvais.

Vitaminas D – artimų žmonių ir draugų meilė bei parama. Gyvenimas be pramogų ir susitikimų su maloniais žmonėmis nebus laimingas. Nelaukite impulsų iš šalies: patys skambinkite, ieškokite… būkite aktyvesni.

Vitaminas E – bendraminčių meilė ir parama.

Vitaminas S – meilė sau. Nemylėjimas savęs – pati baisiausia nuodėmė. Pabandykite suvokti, ko jums reikia ir, svarbiausia, padarykite taip, kad jūsų norai išsipildytų.

Vitaminas V – partnerių ir mylimųjų meilė bei parama. Be tokios meilės gyventi labai sunku. Jei dabar neturite artimo draugo šalia, galbūt jūs ieškote idealo…

Vitaminas Z – meilė ir parama tų, kurie priklauso nuo mūsų valios.

Vitaminas O – meilė aplinkiniams. Egoizmas dar nė vieno žmogaus nepadarė laimingu. Išmokite dalintis su kitais.

Vitaminas M – meilė visam pasauliui.

Vitaminas B2 – meilė Dievui. Vienatvė – baisus dalykas. Suvokimas, kad Dievas visada šalia, padeda įveikti gyvenimo negandas.

Bet kuriam iš mūsų reikia visų meilės vitaminų, tik „dozavimas” turėtų būti individualus. Nesėkmės prasideda tada, kai negauname to, ko mums reikia.

Emocijų reikia visiems. Vienus atgaivina religija, kitus puošia motinystė, rečiau reikia įsimylėti, ketvirtam svarbiausia gyvenime profesinė karjera. Todėl yra žinoma tiek daug laimės receptų ir nė vieno universalaus.

„Jūsų automobilis be benzino nevažiuos, – sako Džonas Grėjus. – Meilė irgi kaip kuras: jei mes negausime kuro, tai automatiškai sustosime.”

Avitaminozė

Dažniausiai žmonės būna nelaimingi, nes bando viską gauti iš vieno šaltinio. Kai žmonės suranda vienas kitą, jie nepaprastai laimingi ir gauna didžiulį kiekį vitamino V. Šie pojūčiai tam tikrą laiką būna labai stiprūs, todėl kartais užmirštama apie kitus sielos poreikius. Abipusės meilės trūkumas greitai kompensuojamas ir prasideda „perdozavimas”. Bet įsimylėjėliai vis dar elgiasi po senovei. Žmonės dažnai nieko nenutuokia apie sielos „avitaminozę” ir tikisi amžinos meilės. Bet taip nebūna. Laikui bėgant pradedame abejoti amžina meile, kabinėjamasi prie partnerio ir t.t. Iš tikrųjų tai ženklas, kad abiem partneriams trūksta kitų meilės vitaminų.

Mes to verti!

Pajutote dvasinę tuštumą ir nežinote, kodėl taip yra, pasižiūrėkite, kokių meilės vitaminų jums trūksta. Atkreipkite dėmesį į jūsų santykius su draugais ir artimaisiais. Prisiminkite apie ką jūs svajojate dabar, o ką atidedate ateičiai. Tarkim, pasivaikščiojimą su drauge po parduotuves? O gal mokymąsi siūti? Patenkinusi kitos meilės rūšies poreikį, jūs sugrįšite pas partnerį geriau nusiteikusi. Nesistenkite auklėti mylimus ir artimus žmones. Tiesiog ženkite žingsnį atgal ir pažiūrėkite, ko jums dar trūksta gyvenime. Džonas Grėjus mano, kad nereikia apsistoti ties viena meilės rūšimi. Juk žmogui reikia ir artimųjų, ir draugų, ir bendraminčių, ir Dievo meilės bei paramos: „Mylėkime patys ir būsime mylimi. Mes to verti!”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Meilė – sielos vitaminas"

  1. EL

    Gerai ir teisingai pasakyta!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.