„Radiocentras” apdovanojo geriausius muzinkantus

Radijo stotis „Radiocentras” kartu su klausytojais jau vienuolika metų renka ir apdovanoja geriausius Lietuvos atlikėjus

Šiais metais muzikantams buvo išdalytos aštuonios statulėlės (stilizuota radijo antena su kepurėle ir auskaru). Dar vienas apdovanojimas už nuopelnus lietuviškai muzikai atiteko Liuksemburgo radijui, kuris padėjo Lietuvos radijo pasauliui pirmaisiais nepriklausomybės metais.

Geriausias įvertinimas – 2 statulėlės

Laimingiausias šiais metais turėjo pasijausti grupės SEL lyderis Egidijus Dragūnas. Jis gavo orginalias statulėles už geriausią albumą („Muzika”) ir geriausią dainą („Parašyk man laišką iš Paryžiaus”). Atlikėjas prisipažino, kad ši nostalgiška daina buvo sukurta modeliui Aistei Jasaitytei. Atsiimdamas apdovanojimą E.Dragūnas sakė, kad Dievas vis dėlto yra. Pasak jo, užsienyje būdama sesuo ant uolos užrašė SEL lyderio norą – „Noriu, kad mano muzika būtų išgirsta”. Iš šis jo noras buvo išgirstas. Atsiimdamas apdovanojimą dainininkas prisipažino, kad jaučiasi įvertintas.

Dar dvi statulėlės atiteko po realybės šou „Dangus” susikūrusiam duetui – Rasai Bubulytei ir Jonui Čepuliui. Jie pripažinimo sulaukė kaip geriausias debiutas ir geriausia alternatyva. Deja, apdovanojimus teko atsiimti vienam J.Čepuliui. R.Bubulytė šiuo metu studijuoja Liverpulyje.

Geriausiu atlikėju tapo Andrius Mamontovas, kurio projektas pernai Eurovizijoje pelnė šeštąją vietą.

Geriausia atlikėja tituluota Violeta Riaubiškytė į „Radiocentro” apdovanojimus atvyko su savo nauju draugu „bavaru” Viliumi Tarasovu. Padėkojusi už įteiktą statulėlę ir atidavusi pagarbą klausytojams, V.Riaubiškytė pažvelgė į naująjį išrinktąjį ir sušuko: „Myliu tave, zuiki.”

Grupės „69 danguje” narė Greta Sabutytė tikriausiai nesuklydo palikdama grupę „Yva” ir tapdama dainos „Sniego karalienės” atlikėjų komandos nare. Šis dainininkių kolektyvas sulaukė geriausios grupės apdovanojimo. Tačiau ir „Yvos” grupės merginos neturėtų labai liūdėti. Suskaičiavus visus praėjusių metų „Radiocentro” klausytojų balus paaiškėjo, kad „Yva” tapo geriausia Lietuvos TOP 20 grupe.

„Radiocentro” apdovanojimų atsiimti kvietė buvę ir esami radijo stoties darbuotojai. Ant scenos nominacijų paskelbti buvo užlipę pramogų pasaulio asai Algis Ramanauskas-Greitai, Rimas Šapauskas, Daiva Tamošiūnaitė ir kiti.

Parengė išskirtinius pasirodymus

Sostinės „Siemems” arenoje susirinkusiems lietuviškos muzikos gerbėjams kai kurie atlikėjai parengė specialius pasirodymus. Grupės „69 danguje” merginos save užrakino didžiuliame sidabrinės spalvos narve ir išsilaisvinusios iš jo atliko savo dainą. „Yva” merginos „Radiocentro” apdovanojimuose buvo pasivertusios plastiškomis gimnastėmis ir su gumomis šoko šokį, panašų į vaikystėje mergaičių žaidžiamus žaidimus.

Į koncertą atvykę muzikos gerbėjai taip pat buvo nustebinti trijų užsienio grupių pasirodymais – dar nė karto „Radiocentro” apdovanojimų nebuvo apšildžiusi užsienio grupė. Šiais metais koncertą pradėjo rumunų grupė „Activ”. Taip pat susirinkusiuosius muzikos mėgėjus šokti kvietė Vokietijos grupė „Banaroo” bei jaunutė švedų atlikėja Amy Diamond. Ši, vos 14 metų turinti atlikėja, Lietuvos muzikos klausytojams žinoma kaip singlo „What’s in it for me” autorė.

Sąžiningas balsavimas

„Radiocentras” – vienintelė radijo stotis rengianti apdovanojimus Lietuvos muzikantams. „Radiocentro” direktorius Artūras Mirončikas sakė, kad šis renginys yra tapęs radijo stoties įvaizdžio dalimi. „Ši idėja kilo prieš vienuolika metų. Esame įsitikinę, kad Lietuvos atlikėjai turi būti įvertinti ir apdovanoti. „Radiocentro” apdovanojimai yra vertinami ir klausytojų, ir kritikų kaip geriausias metų muzikinis renginys”, – pasakojo radijo stoties vadovas.

Pasak A.Mirončiko, „Radiocentro” apdovanojimai nėra visų Lietuvos muzikantų apdovanojimai. „Šiems apdovanojimams nominuojami tik tie atlikėjai, kurie per metus grojo „Radiocentre”. Tai nėra abstraktūs muzikiniai apdovanojimai – ką tik apdovanojome geriausius 2006 metų nominantus, po metų suvesime 2007 metų rezultatus”, – teigė jis.

Apdovanojimų nugalėtojus išrinko „Radiocentro” klausytojai. Ar nesipiktins kai kurių grupių gerbėjai, kad balsavimas vyko nesąžiningai? „Nugalėtojų rinkimuose dalyvauja plačiausia RC klausytojų auditorija. Kituose muzikiniuose apdovanojimuose neretai nugalėtojus išrenka atskiros komisijos ar maža auditorija rinkėjų. Mes pasirūpinome, kad rinkimai „Radiocentro” apdovanojimams būtų sąžiningi. Iš kiekvieno kompiuterio buvo galima balsuoti tik po vieną kartą. Todėl lietuvių atlikėjų gerbėjams buvo užkirstas kelias balsuoti už savo favoritus daug kartų”, – pasakojo radijo stoties vadovas.

Istorinis apdovanojimas Liuksemburgo radijui

Šiais metais apdovanojimas už nuopelnus lietuviškai muzikai atiteko Liuksemburgo radijui. Kodėl? „Liuksemburgo radijas sugriovė muzikines ideologines sienas šaltojo karo metu. Šis radijas transliavo labai galingu vidurinių bangų siųstuvu Centrinei ir Rytų Europai. Tai buvo bene vienintėlis, nors ir trukdomas, bet viešai prieinamas informacijos šaltinis tiek muzikantams, tiek besikuriančių radijo stočių darbuotojams”, – pasakojo A.Mirončikas. Pasak jo, Liuksemburgo radijas būsimoms Lietuvos radijo stotims parodė, kaip reikia dirbti. Būsimi radijo darbuotojai išgirdo, kaip kuriamos programos, kokios muzikinės naujienos vyrauja pasaulyje, čia bene pirmą kartą galima buvo išgirsti radijo reklamą. „Šis apdovanojimas, kaip visada, išradingas. Ankstesniais metais jis buvo skirtas pirmajai Lietuvoje nepriklausomai muzikos kompanijai ZONA, agentūroms LATGA-A ir AGATA, Mikalojui Konstantinui Čiurlioniui, konkurso „Dainų dainelė” įkūrėjui, berniukų ir jaunuolių chorui „Ąžuoliukas” ar net muzikantų balso stygomis besirūpinantiems gydytojams”, – prisiminė „Radiocentro” direktorius.

A.Mirončikas teigė, kad kiekvieną dieną radijo stoties personalas stengiasi sugalvoti kuo daugiau pramogų klausytojams. „Esame patrauklūs tiek, kiek esame patrauklūs klausytojams ir reklamos užsakovams. Mūsų įvaizdį kuria ne tik grojamas muzikinis formatas, savireklaminiai žaidimai ar programos niuansai. Radijo programa yra visuma veiksmų, kurie ne visada yra girdimi ar matomi plika akimi, tačiau jaučiami pasąmonėje. Tai ir pritraukia klausytojus įsijungti mūsų radijo stotį”, – kalbėjo pašnekovas.

Vasario 2 dieną sostinės „Siemens” arenoje vykusi „Radiocentro” apdovanojimų 2007″ šventė per LNK bus parodyta šįvakarą 21 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.