Pavilonis: „Kaltinimai nepagrįsti”

Buvęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo (LVKRRF) direktorius Algimantas Pavilonis neigia mestus kaltinimus, esą LVKRRF pasisavino krepšininkams skirtus pinigus

Trečiadienį Klaipėdoje vykusiame Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto (LKF VK) posėdyje LKF prezidentas Vladas Garastas pareiškė, kad likviduojamas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondas savinosi krepšininkams skirtus pinigus. „Išgirdome, švelniai tariant, įdomių dalykų. Pagal fondo įstatus administravimui skirtos išlaidos negalėjo viršyti 20 proc. biudžeto. Tačiau paaiškėjo, kad administracinėms reikmėms būdavo skiriama net 50-60 proc. surinktų lėšų”, – tikino Garastas.

Pavilonis, išklausęs kaltinimus, ėmė svarstyti, jog Garastas buvo ne taip suprastas arba jis pats neteisingai suprato LVKRRF likviduotojo Arnoldo Masalskio ataskaitą.

„Tame posėdyje nebuvau, todėl man sunku ką nors komentuoti. Kokia gali būti diskusija apie skaičius? Parengiau 9 mėnesių ataskaitą, kurią LKF VK matė. LVKRRF per tą laiką surinko apie 2,5 mln. litų pajamų, o LKF reklamos ir paslaugų biuras – apie pusę milijono litų. Tuo metu LVKRRF administracinės-ūkinės išlaidos siekia 319 tūkst. litų, o LKF reklamos ir paslaugų biuro – 230 tūkst. litų. Į šias išlaidas niekas nesigilina ir mano, kad tai mūsų atlyginimai”, – sakė Pavilonis.

Pasak jo, į šias sumas įtraukti ne tik atlyginimai (226 tūkst. litų kartu su mokesčiais), bet ir patalpų nuoma, išlaidos konferencijoms rengti, krepšinio stovų sandėliavimas, ryšio paslaugos, auditas, degalų išlaidos, remontas, kanceliarinės prekės (50 tūkst. litų), komandiruotės (16,8 tūkst. litų), išperkamosios nuomos paslaugos už transportą ir kopijavimo aparatą (24 tūkst. litų). Pasak Pavilonio, LKF paslaugų ir reklamos biuras sumokėjo 21 tūkst. litų PVM už parduotus bilietus, dar 7 tūkst. litų importo mokesčio už įvežtus marškinėlius.

„Žodžiu, išlaidų buvo nemažai, o kitiems atrodo, kad visus tuos pinigus sau išsimokėjome ir pravalgėme, – aiškino Pavilonis. – Kai truputį pasigilinama į skaičius, galima suprasti, kad taip norima kažką parodyti. Jei norima parodyti, kad Pavilonis blogas ir jis netinka pretenduoti į LKF prezidentus, tai pirmyn. Blogai, kad žmonės pradeda diskusiją nepasirengę, o dabar man reikia aiškintis, kad aš ne kupranugaris.”

Paklaustas, kuo užsiims ateityje, Pavilonis nebuvo kalbus. Buvęs LKF prezidentas ir LVKRRF direktorius sakė svarstantis keletą pasiūlymų ir apsispręsiantis jau artimiausiu metu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.