Sergantiesiems epilepsija nemokami mokymai

Vasario mėnesį Lietuvos epilepsija sergančiųjų integracijos asociacija (LESIA) kartu su Vilniaus, Utenos, Panevėžio, Tauragės, Telšių, Šiaulių bei Pasvalio sergančiųjų epilepsija draugijomis ir asociacijomis pradės mokymus „Gyvenimas sergant epilepsija”.
„Sergantieji epilepsija neturi reabilitacinio gydymo paslaugų, todėl Lietuvos epilepsija sergančiųjų integracijos asociacija sukūrė nestacionarios socialinės reabilitacijos bendruomenėje modelį, kurį kartu su savo narėmis diegia Vilniaus, Utenos, Panevėžio, Tauragės, Telšių, Šiaulių bei Pasvalio rajone”, – sako Danutė Murauskaitė, Lietuvos epilepsija sergančiųjų integracijos asociacija (LESIA) prezidentė.
Pasak jos, LESIA sukurtas reabilitacijos modelis apima mokymus kaip gyventi sergant epilepsija, užimtumo terapiją, meno (dailės, muzikos, judesio arba teatro) terapiją, psichologo ir socialinio darbuotojo konsultacijas.

„Svarbiausia tai, kad sergantieji epilepsija reabilitacines paslaugas gali gauti bendruomenėje ir nemokamai, be to, arčiau savo gyvenamosios vietos ir nepriklausomai nuo gydymo įstaigų”, – džiaugiasi D.Murauskaitė.

Mokymai vyksta nedidelėse grupėse po 10-15 žmonių. Jų trukmė – 3-4 mėn. Mokymų metu remiamasi vokiečių parengta programa MOSES. „Ši programa apima daugelį gyvenimo su epilepsija aspektų: mokome suprasti šią ligą ir jos poveikį, supažindiname su vaistais, diagnostika, gydymo metodais ir galimybėmis”, – aiškina D.Murauskaitė.
LESIA atliktų tyrimų duomenimis, apie 65 proc. epilepsija sergančiųjų turi psichologinių problemų. Tad mokymų metu siekiama, kad sergantieji epilepsija išmoktų spręsti psichologines problemas, gyventi kiek įmanoma mažiau ribodami savo veiklą, pagerintų gyvenimo kokybę.
Pasibaigus reabilitacijos procesui, visus užsiėmimus lankę dalyviai nemokamai gaus MOSES knygą lietuvių kalba, kurią „Vilniaus epilepsija sergančiųjų draugija” ir LESIA išleido žmonių su negalia socialinės integracijos programos lėšomis. Tai knyga, kuri padės nepamiršti įgytų žinių.

Visi norintys dalyvauti mokymuose, turėtų kreiptis į minėtų miestų bei apskričių epilepsija sergančiųjų asociacijas bei draugijas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.