Verslininkai neišpirktų rūbų nenori aukoti

Po didžiųjų išpardavimų drabužių parduotuvėse likusias prekes verslininkai mieliau sunaikina, nei paaukoja labdarai.

Šiomis dienomis drabužiais prekiaujančios uostamiesčio parduotuvės senas kolekcijas keičia naujomis. Nors rūbams iš senųjų kolekcijų ir buvo taikomos nuolaidos, kai kurios prekės savo pirkėjų taip ir nesulaukė.

Tačiau parduotuvių atstovai nėra linkę dovanoti drabužius tiems, kuriems jų trūksta. Kai kurios prekės grąžinamos į sandėlius, kitos – tiesiog sunaikinamos.

Nesuteikia net nuolaidų

Klaipėdos vaikų globos namų „Rytas” direktoriaus pavaduotoja Edita Navickienė dienraščiui sakė, kad drabužiai vaikams dovanojami retai.

„Gal ir buvo koks atvejis. Jie į mus tikrai nesikreipia, o ir mes ne itin norime prašyti. Didelis vargas su tais prašymais. Jeigu vien paramos ieškotume, neturėtume kada dirbti. O juk dažnai išgirstame neigiamą atsakymą – esą tam ir yra išpardavimai, kad pigiau įsigytume. Net nuolaidų neduoda”, – sakė direktoriaus pavaduotoja.

„Ryto” administracija bandė derėtis ir su muitininkais, kad šie atiduotų vaikams konfiskuotas prekes – drabužius, avalynę. Tačiau šie, nors ir labai norėdami padėti, dovanoti kontrabandos negali.

Pagal įstatymus atimtos nelegalios prekės turi būti sunaikinamos.

Užsienyje – dosnesni

Drabužių trūksta ir Klaipėdos daugiavaikėms šeimoms. Daugiavaikių šeimų bendrijos atstovė, laikinai vadovės pareigas einanti Laima Pronckienė sakė, kad rūbais prekiaujantys verslininkai paramos duoti neskuba.

„Dažnai į parduotuves kreipiamės, tačiau atsakymų, kuriuos dažniausiai išgirstame, net prisiminti nenoriu”, – pasakojo moteris.

Draugijos atstovė pripažino, kad Lietuvoje labdaros idėja dar nėra labai paplitusi.

„Užsienyje remia ir drabužiais, ir avalyne. Lietuvoje, matyt, dar reikia luktelėti”, – įsitikinusi L.Pronckienė.

Beviltiškus naikina

Drabužiais jaunimui prekiaujančio parduotuvių tinklo „Ravel” direktorius Vaidotas Zdanavičius neslėpė – teikti paramą drabužiais bendrovei dar neteko.

Paklaustas, koks likimas laukia net per išpardavimus neparduotų drabužių, direktorius aiškino, kad jie keliauja į sandėlius.

„Brokuoti drabužiai sunaikinami. Pasitaiko ir beviltiškų modelių, kurie taip pat utilizuojami”, – sakė V.Zdanavičius.

Bendrovės „Baltic Ravel” direktorius nemano, kad prekių likučiai galėtų patikti vaikams iš socialiai remtinų šeimų ar globos namų.

„Galime pasižiūrėti, gal ką ir rasime. Tiesą pasakius, iki šiol labdara nesidomėjome”, – teigė jis.

Bet ko neremia

Bendrovės „Aprangos grupė”, kuriai priklauso jaunimo itin mėgstamos parduotuvės „Bershka”, „Mango” bei „Aprangos galerija”, rinkodaros direktorė Irma Marcinkienė aiškino, kad po išpardavimų likusios prekės vežamos į vadinamąsias išparduotuves.

„Ten jas parduodame ypač žemomis kainomis. Nieko neišmetame”, – sakė ji.

Vadovė neneigė, kad pasiūlymų paremti koncernas gauna dažnai.

„Peržiūrime pasiūlymus. Būna, kad kai kuriuos patenkiname. Visų prašančiųjų juk remti negalime”, – teigė ji.

Tačiau pasiteiravus, ar kada buvo dovanoję drabužių, Klaipėdos centre, Manto gatvėje, esančios parduotuvės „Aprangos galerija” konsultantė sakė per dvejus savo darbo metus tokių atvejų neprisimenanti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.