Sąvadavimu įtariamas kriminalistas nori į darbą

Sąvadavimu ir jo organizavimu įtariamas pareigūnas tikina, kad tapo kolegų intrigų auka. Nuo tarnybos, kol vyksta ikiteisminis tyrimas, nušalintas pareigūnas kreipėsi į teismą, nes nori grįžti į darbą.

Vakar Klaipėdos apygardos administraciniame teisme pradėtas nagrinėti Vitalijaus Timofejevo prašymas panaikinti Klaipėdos miesto VPK viršininko įsakymą, kuriuo jis nušalintas nuo tarnybos, grąžinti į darbą ir sumokėti kompensaciją už priverstinę pravaikštą.

Bylos nagrinėjimas pradėtas, tačiau kada bus paskelbtas sprendimas, dar nežinia. Į teismą kreipęsis nuo pareigų nušalintas laikinai uostamiesčio VPK Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos Antrojo skyriaus viršininko pareigas ėjęs V. Timofejevas turi pateikti duomenis apie savo vidutinį mėnesinį atlyginimą.

Vakar teisme ginčytasi, kada V. Timofejevui buvo įteiktas įsakymas apie nušalinimą nuo pareigų – pernai spalio 25-ąją ar 27-ąją.

V. Timofejevui teisme talkinęs Klaipėdos apskrities Vidaus reikalų sistemos profesinės sąjungos pirmininkas Viačeslavas Žarkovas sakė, kad įtarimai pagal pradėtą ikiteisminį tyrimą pareigūnui buvo pareikšti tik pernai spalio 30-ąją, tad esą nuo tarnybos jis nušalintas per anksti.

Klaipėdos apygardos prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriame V. Timofejevui pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba, sąvadavimo organizavimu ir vadovavimu, vis dar tęsiasi.

Vakar V. Timofejevas teisme pasakojo, jog jis, kaip pareigūnas, domėjosi ne tik sąvadavimu, bet ir prekyba žmonėmis, organizuotomis gaujomis.

„Aš ir prokurorams negalėjau nieko pasakoti, nes tai, ką aš žinau, yra valstybinė paslaptis. Jei šie duomenys būtų išslaptinti, visa ši istorija sprogtų lyg muilo burbulas. O man pareikšti kaltinimai remiasi dviem telefono skambučiais. Pašalinis žmogus jų turinį galėjo ne taip suprasti”, – tikino daug metų policijoje dirbęs vyras.

V. Timofejevas sakė, kad nemalonumai jį užgriuvo dėl uostamiesčio VPK vidaus intrigų. V. Žarkovas minėjo, neva ši istorija prasidedanti dar 2000-aisiais, o šių įvykių atpasakojimas užimtų labai daug laiko.

Neoficialiomis žiniomis, ikiteisminiame tyrime, be V. Timofejevo, figūruoja ir du prostitučių sąvadautojai.

Vienu geriausių uostamiesčio kriminalistų tituluotas pareigūnas įtariamas dangstęs vieną butą, tapusį prostitučių ir jų sąvadautojų darbo vieta. Esą ten kartu su „plaštakėmis” linksmindavosi ne tik pareigūnas, bet ir jo kolegos ar net nusikalstamo pasaulio atstovai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.