Benamis mėgino reketuoti prekybos centrą

Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo, kuriuo įtariami du Dainavos mikrorajone gyvenantys asocialūs asmenys.

Vienas jų – vietinei policijai gerai žinomas nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis 27-erių metų R.B. apsivogė V.Krėvės prospekto prekybos centre „Supernetto”. Ilgapirštis įkliuvo bandydamas nugvelbti degtinės butelį. Tokia buvo šio neeilinio kriminalo pradžia. Sulaikytas budraus apsaugininko, benamis išsisukinėjo neva bandęs patikrinti šio naujo parduotuvės darbuotojo budrumą. Neva vagia šioje parduotuvėje visas mikrorajonas.

Beišsisukinėdamas sulaikytasis pripliauškė ir daugiau prieš jį atsisukusių dalykų. Paklaustas vienos pardavėjų, ar nepadėtų išsiaiškinti, kas vagia, jis atsakė teigiamai. Tačiau pareikalavo už tai pinigų. Atrodo, juokauti buvo linkę ir jį sulaikiusieji, tačiau benamis šių nesuprato. Kitos dienos popietę jis atvyko į šį prekybos centrą su dar vienu asmeniu. Vizito tikslas buvo susiderėti, kad parduotuvė jiems kas mėnesį mokės po 200 litų už apsaugą. Galvoje turėta apsauga nuo vagių. Neva, jeigu parduotuvė sutiks jiems mokėti, daugiau joje niekas nevogs. Nežinia, ar svečiai įsivaizdavo esantys gudresni už kitus, ar šantažui nepasidavusi prekybos centro vadovė iš tikrųjų buvo ne iš kelmo spirta. Iškvietus parduotuvės apsaugą, reketininkai sulaikyti. Įtariamieji turto prievartavimu dviem paroms atsidūrė policijos areštinėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.