Šiauliuose demaskuoti dokumentų padirbinėtojai

Antradienį, vasario 6 d., Šiauliuose Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinės pasieniečiai sulaikė tris asmenis, dideliais kiekiais klastojusius įvairius dokumentus. Kratų metu jų gyvenamosiose vietose buvo rasti ir paimta daugiau kaip pusšimtis įvairių valstybių piliečių pasų, daugybę kitų dokumentų blankų, ruošinių, vairuotojų pažymėjimų, kompiuterių, programinės įrangos, medžiagų ir įrankių dokumentams klastoti.
Turimais duomenimis, šiauliečių platinamos klastotės buvo naudojamos neteisėtam užsieniečių gabenimui per valstybės sieną. Padirbtais dokumentais, kaip manoma, būdavo aprūpinami ir neteisėtai Europos Sąjungos valstybėse atsidūrę trečiųjų šalių piliečiai.
Vasario 6 d. vienoje Šiaulių gatvėje VSAT Šiaulių rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus, Imuniteto poskyrio ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai patikrino stovintį automobilį „Audi A8”. Jame sėdėjo du vyriškiai – 36 ir 29 metų šiauliečiai.
Patikros metu automobilyje rasta ir paimta vyriška rankinė, kurioje aptiktos penkios, kaip manoma, suklastotos Lietuvos piliečių asmens tapatybės kortelės.
Tuo pat metu pareigūnai viename Šiaulių butų sulaikė dar vieną su dokumentų klastojimu susijusį asmenį – 21 metų šiaulietį. Jo bute, o taip pat ir kitų dviejų sulaikytųjų gyvenamosiose vietose vienu metu buvo atliktos kratos. Jų rezultatai nustebino ir patyrusius pareigūnus.
Per kratas rasti ir paimti 22 Lietuvos piliečių pasai, 34 lietuviškos asmens tapatybės kortelės, penki Ukrainos, keturi Moldovos, vienas Latvijos piliečio pasas, trys vairuotojo pažymėjimai, kelios asmens tapatybės kortelės be nuotraukų, įvairūs transporto priemonių registracijos dokumentai, draudimo liudijimai.
Taip pat rasta įvairių išardytų dokumentų, jų ruošinių, perlaužta asmens tapatybės kortelė, įvairių asmenų nuotraukų, du nešiojamieji ir vienas stacionarus kompiuteris, programinė įranga, skirta klastočių gamybai, kompiuterinės laikmenos su išsaugotais padirbtų dokumentų šablonais, kopijavimo, spausdinimo bei laminavimo aparatai. Kratų metu aptikta įvairių medžiagų ir įrankių, skirtų netikrų dokumentų blankų gamybai.
Tarp kitų klastočių aptikti ir, įtariama, padirbti tėvų sutikimai nepilnamečiams vykti į užsienį. Pagal galiojančią tvarką, be privalomo pateikti notariškai patvirtinto tėvų sutikimo nepilnametis negali legaliai išvykti iš Lietuvos.
Dėl dokumentų klastojimo, panaudojimo ir realizavimo VSAT Šiaulių rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Sulaikytieji šiauliečiai uždaryti į policijos areštines.
Automobilis ir rastieji įkalčiai laikinai saugomi VSAT Šiaulių rinktinėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.