„Sanito” pardavimai šiemet išaugo iki beveik 25 mln. litų

Farmacijos bendrovės „Sanitas”, valdančios Slovakijos farmacijos gamyklą „Hoechst-Biotika” bei Lenkijos farmacijos įmonę „Jelfa”, konsoliduoti šių metų sausio pardavimai sudarė 24,86 mln. litų. Praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu jie siekė 5,352 mln. litų.

Per visus praėjusius metus „Sanito” konsoliduoti pardavimai sudarė 161,504 mln. litų – tai 1,17 mln. litų daugiau, nei kad buvo prognozuota gruodžio pradžioje ir 2,6 karto daugiau nei 2005-aisiais (62,988 mln. litų). „Sanito” pelnas prieš palūkanas, mokesčius, amortizaciją ir nusidėvėjimą (EBITDA) praėjusiais metais taip pat didesnis, nei kad buvo prognozuota ir siekė 16,393 mln. litų, o užpernai – 21,079 mln. litų.

Kaip ir buvo skelbta, daugiausia dėl situacijos Lenkijoje valdomoje gamykloje „Jelfa”, „Sanitas” praėjusius metus baigė nuostolingai – konsoliduotas nuostolis pernai sudarė 10,768 mln. litų ir buvo 1,54 mln. litų mažesnis nei planuota.

„Tam didžiausią įtaką turėjo valiutų kursų pokytis. Vien Lenkijos įmonėje „Jelfa” jis buvo beveik 1 mln. litų. Bet tai, žinoma, neturėjo neigiamos įtakos EBITDA rodikliui”, – sakė „Sanito” generalinis direktorius Saulius Jurgelėnas.

Pasak jo, sausio mėnesio pardavimų rezultatai keliais procentais viršijo lūkesčius. „Pagaliau leista Lenkijoje ne tik gaminti, bet ir pardavinėti vaistą „Corhydron”. Praėjusių metų lapkričio mėnesį įsiplieskęs skandalas artėja prie atomazgos”, – sakė S. Jurgelėnas.

„Sanitas” šiais metais planuoja pasiekti 340,5 mln. litų konsoliduotus pardavimus. Planuojama, kad grynasis pelnas sieks 21,3 mln. litų, o EBITDA sudarys 77,1 mln. litų.

Pagrindiniai „Sanito” akcininkai yra investicijų bendrovė „Invalda” bei investicijų fondai „Amber Trust II SCA” ir „Citigroup Venture Capital International Jersey”. „Sanito” akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržos Oficialiajame sąraše.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.