Lietuvos gimnazijos vadovas paskirtas tarptautinės Europos mokyklos direktoriumi

Šilutės Vydūno gimnazijos vadovas Jonas Jatautas paskirtas tarptautinės Europos mokyklos Bergene (Olandija) direktoriumi. Savo naujas pareigas jis pradės eiti nuo rugsėjo 1-osios.
Tai pirmasis lietuvis, vadovausiantis tarptautinei Europos mokyklai.

Europos mokyklų Valdytojų taryba, posėdžiavusi praėjusią savaitę, pritarė kandidatų atrankos komiteto siūlymui skirti Šilutės Vydūno gimnazijos direktorių Joną Jatautą vadovauti mokyklai Bergene. Jonas Jatautas buvo išsirinktas iš 4 kandidatų. Atrenkant kandidatus buvo vertinama jų vadybinė patirtis, užsienio kalbų mokėjimas, gebėjimas komunikuoti, Europos mokyklų sistemos išmanymas, Europos dimensijos ir mokyklos biudžeto formavimo principų suvokimas. Komiteto nariams itin imponavo Jono Jatauto išdėstyta ugdymo samprata, žmoniškųjų vertybių akcentavimas ir gebėjimas rasti bendrą kalbą su visais švietimo dalyviais.

Penkiasdešimt vienerių metų Jonas Jatautas, istorijos mokytojas metodininkas, Vilniaus universitete yra įgijęs istorijos ir visuomenės mokslų dėstytojo diplomą. Moka anglų, vokiečių, lenkų ir rusų kalbas. Ilgus metus dirbo mokytoju, gimnazijos direktoriumi, yra vienas iš Gimnazijos koncepcijos kūrėjų, Nacionalinio švietimo forumo dalyvis, Žinių ekonomikos forumo ambasadorius savo regione.

Jonas Jatautas nuo rugsėjo pakeis iki šiol Bergeno Europos mokyklai vadovavusią graikų tautybės direktorę Sofiją Gardeli, kurios kadencija baigiasi šiais mokslo metais.
Paskyrimo direktoriumi Europos mokyklose maksimalus terminas – devyneri metai.

Europos mokyklų tinklas sukurtas maždaug prieš 50 metų ir yra skirtas Europos Sąjungos struktūrose dirbančių darbuotojų vaikams. Europoje iš viso yra 14 tokių mokyklų, dviejose iš jų, esančiose Briuselyje bei Liuksemburge, mokosi ir lietuvių darbuotojų vaikai. Lietuva visateise šio mokyklų tinklo nare tapo 2005 metų rugsėjo 1 dieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.