„Dzūkijos statyba” surentė valstybės sienos saugumui svarbų pastatų kompleksą

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinė įsikūrė naujuose pastatuose. Iš čia esančio VSAT štabo vadovaujama Lietuvos išorinių sienų apsaugai. Praėjusį penktadienį iškilmingoje VSAT Vilniaus rinktinės štabo pastatų atidarymo ceremonijoje vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys pasidžiaugė: „Žengtas dar vienas didelis ir rimtas žingsnis, priartinantis Lietuvą prie Šengeno erdvės. Akivaizdu, kad šalis milijoninius Europos Sąjungos lėšų kontraktus įsilieti į Šengeno erdvę sugeba paversti konkrečiais darbais.” Šie darbai mūsų miestui ir Lietuvai aktualūs ne tik dėl valstybės išorinių sienų saugumo, bet ir dėl to, kad VSAT Vilniaus rinktinės pastatų kompleksą rekonstravo, statė Alytaus UAB „Dzūkijos statyba”. Tad pastarosiomis dienomis ir bendrovės direktorius Julius Žukas lengviau atsikvėpė: „Mes laiku įvykdėme įsipareigojimus užsakovams ir valstybei.”

Per metus statybos darbai pabrango daugiau kaip 18 procentų

VSAT Vilniaus rinktinė nuo 1994-ųjų glaudėsi nedidelėse patalpose Naujojoje Vilnioje. Šiame sename pastate pareigūnams nuolat trūko vietos, rinktinės vadavietė buvo tarnybai netinkamoje vietoje.

„Dzūkijos statyba” yra pastačiusi keletą valstybės sienos užkardų, veterinarijos ir augalų apsaugos tarnybų punktų Lietuvos pasienyje. „Taigi ši bendrovė – ne naujokė statyti valstybės sienų objektus. VSAT Vilniaus rinktinės pastatų komplekso statybai „Dzūkijos statyba” atvirąjį konkursą laimėjo garbingai, varžydamasi su kitomis žinomomis statybos organizacijomis”, – tvirtino VSAT vado pavaduotojas logistikai Valentinas Novikovas.

J.Žuko teigimu, bendrovė, kaip generalinis rangovas, sutartis su užsakovu VSAT dėl Vilniaus rinktinės pastatų rekonstrukcijos ir statybos pasirašė 2005-ųjų gruodį. Darbams atlikti turėjo lygiai metus, t. y. iki praėjusio gruodžio.

Pagal generalinio rangovo ir VSAT sutartis, Vilniaus rinktinės pastatų rekonstrukcija ir statyba buvo vykdoma trimis etapais. Visa rekonstrukcijos ir statybos darbų sąmatinė vertė 15,5 milijono litų.

„Padėtį šiek šiek apsunkino, vertė galvoti ir suktis tai, kad per metus bendra statybų kaina išaugo daugiau kaip 18 procentų, o mums konkurso sutarčių sąlygose statybos darbų pabrangimo indeksavimas nebuvo numatytas”, – sakė J.Žukas.

Moderniuose pastatuose įsikūrė Vilniaus rinktinė

„Dzūkijos statyba” Vilniaus rajone, Mickūnuose, kur dabar įsikūrusi VSAT Vilniaus rinktinė, vieną tarnybinį pastatą rekonstravo ir dar pastatė naują. Šių statinių kartu su pagalbinėmis patalpomis plotas – per 2,5 tūkstančio kvadratinių metrų.

Be to, įrengta katilinė su suskystintų dujų ir priešgaisriniais požeminiais rezervuarais, šilumos, vandentiekio nuotekų, elektros tinklai iš Mickūnų nutiesti iki statinių. Taip pat iškilo retransliatoriaus antenos bokštas, trinkelėmis išklota rikiuotės aikštė, išasfaltuotas sporto aikštynas, sumontuoti apšvietimo ir stebėjimo sistemų tinklai su įranga. Dar įrengti privažiavimo keliai, šaligatviai, automobilių stovėjimo aikštelė. Teritorija aptverta tvora su vartais, apsodinta želdiniais.

„Dzūkijos statyba” pagal sutartį trečiojo etapo darbus turi baigti šį birželį, tačiau jau surentė tarnybinio transporto garažus, įrengė sraigtasparnių kilimo ir tūpimo aikštelę, tad teliko pastatyti šaudyklą, sulaikyto turto saugojimo sandėlį.

Vilniaus rinktinės vadavietės šiuolaikiškose patalpose šviesu, erdvu, jauku. Jose įrengti administracijos ir pareigūnų kabinetai. Patalpose įsikurs rinktinės specialios paskirties būrys, budėtojai, bus aprangos sandėlių, posėdžių ir fizinio pasirengimo salių.

Kasdien VSAT Vilniaus rinktinės pastatų kompleksą rekonstravo ir statė pusšimtis „Dzūkijos statybos” darbininkų. Generaliniam rangovui objekte talkino nuolatinė partnerė Alytaus UAB „Parama”, padėjo UAB „Murena” iš Alytaus, triūsė dar kelios subrangovų bendrovės.

Pretenzinga komisija objektą įvertino labai gerai

„Kadangi man dažnai tekdavo dalyvauti šio specialios paskirties objekto gamybiniuose pasitarimuose statybų metu, galiu pasakyti, kad su generaliniu rangovu bėdų neturėjome. Ne pirmus metus pažįstu bendrovės vadovaujantį personalą. „Dzūkijos statyba” dirba sparčiai, tvarkingai, sąžiningai, kokybiškai.

Mus džiugino tiek įmonės vadovų, tiek darbininkų atsakingas profesinis požiūris. Generalinis rangovas itin reiklus buvo subrangovams”, – kalbėjo V.Novikovas.

Jis užjautė bendrovės statybininkus, kuriems dideliame ir atsakingame objekte teko plušėti nelabai palankiu metų laiku – dvi žiemas. Mat didžiąją dalį rinktinės vadavietės pastatų rekonstrukcijos ir statybos darbų „Dzūkijos statyba” atliko savo jėgomis.

Praėjusį gruodį Pastatų tinkamumo naudoti priėmimo komisija apžiūrėjo ir įvertino objektą. „Ji itin pretenzingai žiūrėjo, skaičiavo kiekybiniu, kokybiniu, funkcionalumo atžvilgiais. Padaryti visi būtini bandymai. Komisija labai gerai įvertino sėkmingai ir kokybiškai atliktų visų statybos darbų rezultatą. O tai jau „Dzūkijos statybos” veidrodis, įrodantis bendrovės sugebėjimą dirbti pagal Europos Sąjungos reikalavimus”, – patikino V.Novikovas.

VSAT Vilniaus rinktinės vadas pulkininkas Vytautas Ižganaitis pasidžiaugė, kad rinktinės veiklos istorija prasideda nauju etapu, nes pasieniečiai pagaliau turi tinkamas darbo sąlygas. O R.Šukys pridūrė pareigūnus dirbsiant moderniuose, Šengeno reikalavimus atitinkančiuose pastatuose: „Diena po dienos mes artėjame prie visiško pasirengimo užtikrinti visus Šengeno reikalavimus. Neabejoju, kad iki rudens Lietuva bus padariusi visus namų darbus ir prisijungti prie Šengeno erdvės neliks jokių kliūčių.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "„Dzūkijos statyba” surentė valstybės sienos saugumui svarbų pastatų kompleksą"

  1. susidūręs

    Na ka galima pasakyti apie AB Dzukijos statyba.Skambinau vadovui šios įmonės,sakau taip ir taip jūs mums skolingi už prekes apie 300 lt.o jis atsakė ciutuoju: „-Į tokis šūdinas skolas aš net nežiūriu” Išvada,spresk įmonės veiklą pagal jos vadovą,mastymą,bendravimą su klientais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.