„Šventasis pavasaris” vasarį

Tobulas pianizmas, originali interpretacija ir nepriekaištingas ansambliškumas – štai ko pagrįstai gali tikėtis reikliausias klausytojas vasario 15-os koncerte Šv. Kotrynos bažnyčioje. Tarptautinių konkursų laureatas, profesorius Petras Geniušas ir talentingas jaunuolis Lukas Geniušas, taip pat nuskynęs solidžią puokštę tarptautinių laurų ir įspūdingai pradedantis koncertuojančio pianisto kelią, muzikuoja drauge, vienoje scenoje, skambindami keturiomis rankomis.

Ilgo ir intensyvaus kūrybinio gyvenimo metu Petras Geniušas pelnė ne vien tikro meistro, bet ir itin savito artisto reputaciją. Jis yra vienas iš nedaugelio pianistų, kurie trokšta ir geba paversti atlikimo meną interpretacijos menu: žinomi dalykai praturtėja po maestro pirštais negirdėtais niuansais, ir gražiausi fortepijono muzikos pusapiai prisipildo naujų prasmių. Jo sūnus Lukas Geniušas pastebimai ne tik „paveldi” muzikų šeimos talento bagažą, bet ir įgyja savo atpažįstamą balsą, ir pasak kritikės Daivos Tamošaitytės, „turi didelį kūrybinį potencialą, demonstruoja galingą techniką ir ne pagal metus pasiektą brandą. Jo interpretacijos visuomet palieka erdvės apmąstymams, sužadina mintį.” („Literatūra ir menas”, 2006 12 15)

Vasario 15-osios koncerto programoje – „jauna klasika” fortepijonui keturiomis rankomis: M. Ravelio „Motulė žąsis”, E. Griego „Norvegų šokiai” ir I. Stravinskio „Šventasis pavasaris” (versija fortepijonui keturiomis rankomis).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.